voysys

Under helgen 30-31 maj firade Visualiseringscenter C i Norrköping 5 år. LEAD-bolaget Voysys testade, som en del av lördagensfirande, den första publika biovisningen med Virtual Reality (VR)-utrustning på Visualiseringscenter C. Under dagen erbjöds cirka 40 visningar för allmänheten.

Voysys har utvecklat en mjukvara som ger besökaren en bioupplevelse i 360 grader, vilket skapar känslan av att ”teleporteras” till en annan plats. En unik upplevelse som bland annat placerade besökarna under lördagen i en spökvandring på Löfstad slott. Bioupplevelsen har producerats av Teknomedia, på uppdrag av Voysys.

”Vi har genom marknadsundersökningar verifierat att det finns ett stort intresse för denna typ av VR-upplevelser”, säger Magnus Persson, VD på Voysys. ”Samtidigt är det få konsumenter som äger den här typen av VR-produkter och kan använda dem i hemmet”, fortsätter Magnus.

Syftet med testföreställningarna är att ge en insikt i vad dagens teknik kan leverera, i form av intryck och upplevelse. Voysys ville även få en uppfattning om vilken kvalitetsnivå innehållet behöver hålla för en kommersiell satsning. Under lördagen fick publiken se en föreställning som producerats av Norrköpingsföretag med begränsad budget, men publikens kommentarer gav positiv respons. Spökupplevelsen är än så länge bara är en teaser av en längre film och är resultatet av en tävling genomförd av Voysys, Norrköping Science Park och Visualiseringscenter C.

För mer information om visningen kan du läsa om nyheten på Norrköping Science Parks pressrelease inför evenemanget.