För investerare

LEAD coachar och supporterar bolag, vi investerar inte – därför ser vi investerare som viktiga partners. I princip alla tillväxtföretag har behov av kapital under någon fas i sin utveckling. Därför har LEAD ett nära lokalt samarbete med nätverket LEAD Business Angels, men vi samarbetar också med större riskkapitalbolag både nationellt och internationellt. LEAD söker alltid nya kontakter för att kunna matcha rätt företag med rätt riskkapital, vid rätt tidpunkt.

LEAD arbetar efter Investment Readiness Process by Beels och har tre affärscoacher som är certifierade för att guida LEAD-bolagen igenom den processen och tillsammans med vår affärsutvecklingsprocess göra bolagen investeringsbara. Vi har också ett nära samarbete med Pepicon – den digitala plattformen som är ett hjälpmedel för att skapa struktur och kvalité i kapitalanskaffningsprocessen för LEAD-bolagen.

LEAD Business Angels

LEAD Business Angels är ett exklusivt affärsängelnätverk för dig som vill investera i tidiga tech-startups kopplade till LEAD. Som medlem i LEAD Business Angels får du möjlighet att på ett strukturerat sätt lära känna LEADs noga utvalda startups. Nätverket träffas fyra gånger per år med syftet att skapa goda relationer mellan investerare och bolag inför eventuella affärsöverenskommelser.

Riskkapital

LEAD minimerar risken både för företagaren och investeraren genom aktivt urval, kravställande och ett stort engagemang. Vi har ett brett erbjudande för bolagen som bygger på en strukturerad metod som i grunden är ett balanserat styrkort där vi coachar våra bolag kring viktiga utvecklingsfrågor, samt att definiera och sätta upp mål, vilket är grunden för ett fungerande bolag. Strategisk styrning samt leverans och måluppfyllnad är a och o i vår process, tillsammans med erfarna affärscoacher som jobbar nära våra bolag ger det resultat.

Kontinuerlig dialog med investerare är en viktig framgångsfaktor för att vi ska kunna fullgöra vårt uppdrag. Är du nyfiken på LEAD eller tycker att något av våra bolag verkar intressant, tveka inte att höra av dig till oss. Vi söker alltid nya kontakter.

Kontakt

Catharina Sandberg

VD

catharina.sandberg@lead.se

0705-50 35 91

Anders Ferntoft affärscoach LEAD

Anders Ferntoft

Affärscoach

anders.ferntoft@lead.se

0708-77 93 37

Anmäl dig för att få nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer på LEAD och i LEAD-bolagen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.