Om LEAD

LEAD är en företagsinkubator som har stöttat hundratals lovande startups i Östergötland. Vi är en oberoende part, som fokuserar på att accelerera utvecklingen av bolagsresan och som alltid agerar utifrån vad som är bäst för respektive startup. Vi erbjuder idébärare och entreprenörer en bredd av riktade resurser och tjänster för att de ska nå en snabbare och säkrare tillväxt.

Om oss

Vi anpassar våra verktyg och insatser efter bolagets behov för att ge bästa support, samtidigt som vi ställer krav på de bolag vi arbetar med. Efter 20 års erfarenhet vet vi att alla bolag måste klara vissa milstolpar och beroende på typen av bolag och teamuppbyggnad kan den resan se lite olika ut och ta olika lång tid. För oss är hållbarhet en del av tillväxten och nyckeln till att nå långsiktig framgång. Vi stödjer startups att bli lönsamma och samtidigt vara medvetna om de resurser och den potential att förändra som varje startup sitter på.

LEAD arbetar efter en tydlig affärsmetodik och process för att hålla en jämn kvalité och få med alla delar av bolagsbyggandet; för oss är det viktigt att inkludera olika aspekter för att bygga hållbara och livskraftiga bolag. LEAD arbetar ständigt med att förbättra och justera vår verksamhet för att möta våra medlemmars behov. Vi arbetar aktivt för att vara lyhörda och regelbundet ta emot feedback. Sedan starten 2002 har vi arbetat med ett hundratal startups och entreprenörer och vi vet att vi har verktygen för att skapa framgångsrika bolag.

Vi är alltid på bolagets sida

LEAD är ett icke vinstdrivande företag och vårt uppdrag är att hjälpa företag att bli framgångsrika; vi har ingen dold agenda och gör alltid det som är bäst för våra bolag. LEAD går aldrig in som delägare och vi står därför alltid på bolagets sida. Alla uppgifter som lämnas till LEAD som rör din idé stannar hos LEAD. Vi arbetar under sekretess och LEAD skulle aldrig kunna existera och fortsätta hjälpa fler innovatörer till framgång om vi inte var oberoende. Vi respekterar dig och dina idéer och ser fram emot att få läsa mer och ta del av dina tankar och planer. Vill du veta hur vi hanterar dina uppgifter, läs mer i vår sekretesspolicy.

0
Utvärderade idéer
0 %
Tillväxt på portföljen
0
Aktiva alumner
0 %
Överlevnadsgrad
0
Miljarder i omsättning
0 +
LEAD-coachade startups
0
Anställda i bolagen
0
LEAD-bolag 2022

Vill du veta mer om verksamheten?

Här hittar du vår Årsrapport för 2023. Årsrapporten uppdateras årligen i april/maj. Där finner du, förutom kärnverksamheten, information om olika engagemang och projekt som engagerar LEAD för att ytterligare stärka LEAD-bolagens tillväxt.

Här kan du läsa mer i LEADs årsrapport som summerar 2023.

Ägare & Finansiärer

LEAD – LiU Entrepreneurship and Development är verksamma i Norrköping och Linköping och ägs av Linköpings universitet via det helägda dotterbolaget LiU Holding AB. LEAD styrs utifrån en ägaranvisning från ägaren.

LEADs styrelse består av

  • Per-Olof Bremer, styrelseordförande och vice rektor för forskning LiU
  • Joakim Ljungqvist, Näringslivsdirektör på Norrköping Kommun.
  • Louise Felldin, Näringslivsdirektör på Linköping Kommun.
  • Klas Gustafsson, Vice CEO Tekniska Verken.
  • Johan Lilliecreutz, CEO på LiU Holding AB.

Läs mer om LiU Holding koncernen

Vill du veta mer om LiU Holding och de olika verksamheterna? Du hittar mer information på LiUs webb.