Entrepreneurs in residence

Vill du ha chansen att bli en nyckelperson i en tech-startup och arbeta med idéer som kan förändra världen? Ta chansen och ansök till trainee-programmet där du arbetar i verkliga case, coachas av erfarna affärscoacher och samlar verktyg för att bli en vass entreprenör.

Om trainee-programmet

LEAD Entrepreneurs in Residence är ett unikt trainee-program med fokus på entreprenörskap och personlig utveckling. Programmet erbjuder dig en möjlighet att utvecklas som person och entreprenör för vad som kan bli framtida bolag.

När du är en Entrepreneur in Residence hos LEAD blir du en del av ett affärsutvecklingsteam med ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller teknologier till startup-bolag med potential att lyckas på marknaden. Teamet kommer bestå av fyra till sex personer med olika kompetenser och erfarenheter. Under programmet kommer teamet att arbeta med att identifiera och utveckla möjliga affärsmodeller och genomföra de första stegen på en bolagsresa; det vill säga att utvärdera marknadens behov, förstå problem och kundens verkliga utmaningar. Casen är av olika karaktär, men har alla koppling till teknik, nya innovationer och hållbarhet.  

Som en del av programmet blir du coachad och får stöd av erfarna affärscoacher från LEAD, vilket är en del av din entreprenörsutbildning. Målet med traineeprogrammet är att skapa förutsättningarna för teamets medlemmar att kickstarta sin utveckling till marknadens bästa entreprenörer och framtida nyckelpersoner i startup-bolag. 

Ansökan till årets program nu stängd.

Som Entrepreneur in Residence får du

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling.
  • Utvärdera affärspotentialen i casen och teknologier.
  • Individuell coachning.
  • Möjlighet att leda verkliga case med potential att bli framgångsrika bolag.
  • Arbeta i en miljö tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av ett startup-community.
  • Möjlighet att positionera dig som en nyckelperson/medgrundare i ett startup-bolag.

Arbetsuppgifter

Inledningsvis tilldelas teamet ett flertal case och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen. Din uppgift blir att tillsammans med teamet identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla möjliga affärsmodeller.

Detta gör teamet bland annat genom:

  • Marknadsundersökningar
  • Nätverkande
  • Samtal med intressenter
  • Utveckling av arbetsprocesser och mycket mer

Din profil

Du är en lyhörd och nyfiken lagspelare med hög social kompetens som drivs av att ta dig an utmaningar. Du har ett analytiskt tankesätt och är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet.

För att passa i programmet tror vi att du har ett brinnande intresse för affärsutveckling och motiveras av att skapa nytta och värde såväl för kunden som för samhället i stort.

Krav: Engelska. Du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

Meriterande: En tanke eller vilja att i framtiden driva eller bli en del av ett startup-bolag. 

Mycket av din tid i trainee-programmet genomförs i grupp, vilket gör att vi önskar sätta samman en grupp personer med olika styrkor och kunskaper. Därför kan du ansöka till programmet även om du inte identifierar dig med samtliga egenskaper. 

Programstart

Programmet startar i början av september varje år och ansökningsperioden är öppen mellan december och februari.

Frågor om rekryteringen

Åsa Glavich

Affärscoach HR & teamutveckling

asa.glavich@lead.se

0738-05 69 70

Frågor om programmet

Stefan Asplund

Affärscoach

stefan.asplund@lead.se

0708-45 78 60

Vad gör man egentligen som Entrepreneur in Residence på LEAD? Vi frågade Maja Lindberg och Victor Borén som har arbetat som traineer på LEAD under 2019.

Exempel från programmet

Här hittar du några av de spännande case som entreprenörerna hos LEAD har arbetat med under trainee-programmet och även vad som kan hända efter programmet avslutats. Ta chansen att bli den drivande nyckelpersonen i en innovativ tech-startup!

Ansökan till programmet är nu stängd.