Vi välkomnar Åsa Glavich som i förra veckan började som ny affärscoach på LEAD. Åsa har genom hela sitt yrkesliv arbetat med HR på olika sätt i tekniktunga organisationer och kommer utöver affärscoaching med bolagen på LEAD arbeta med att bygga och supportera startups i att bygga högpresterande och framgångsrika team.

Välkommen och hur känns det?

Tack!! Det känns SÅ bra att vara här! Helt rätt, och jag har längtat efter att få sätta igång ända sedan före semestern då det till min glädje blev klart att jag fick jobbet! Miljön här är underbart inspirerande och energin är härlig!

Du har ju haft en spännande karriär, kan du berätta lite om vad du har gjort hittills?

Jag har jobbat med HR hela mitt yrkesliv och största delen av tiden med tekniktunga organisationer. Jag pluggade till ”Personalare” i Lund 93-96. I samband med att jag flyttade till Linköping fick jag ett extraknäck inom telemarketing som sedan utvecklades till ett riktigt jobb – en Start Up, på sätt och vis. Jag fick, tillsammans med en person till, chansen att skapa en ”riktig” kundsupport från en verksamhet som i stort sett bara bestod av en massa studenter utan styrning och ledning. Superkul, supersvårt och jag lärde mig massor, men det mesta hade jag gjort på ett helt annat sätt om jag hade gjort om det idag!

Efter det jobbade jag ca 7 år som HR-specialist på E.On i Norrköping, där jag i stort sett var ensam inom HR. Det lärde mig att skapa mina egna nätverk och att ta mig in i olika frågor utifrån olika behov. Nyckeln blev att sätta mig in i verksamheten – i nyckelaffären, i svårigheter, i framgångsfaktorer, i chefers vardag och deras utmaningar. Där föddes min passion för Business Driven HR!

Efter E.On väntade jobbet som HR Business Partner på Saab Aeronautics – en ny verksamhet, en ny organisation och en ny affär! Och inte minst – nya produkter. För min del innebar det HR-roller för Systemutvecklingsavdelningen och Gripen E-projektet. Där jobbade jag främst med fokus på ledarskap, team, ledningsgruppsutveckling, konflikthantering och kultur & värdegrund, men även alla andra HR-operativa frågor som rekrytering, lönebildning och lönerevisioner, kompetens, arbetsrätt och fackliga relationer. Jag är också diplomerad coach och den kompetensen har varit mig till stor nytta så här långt.

Vad lockade med rollen som affärscoach på Lead?

Jag älskar utveckling, jag älskar att lära mig nytt och jag älskar att se andra växa och utvecklas! Jag kan inte tänka mig en miljö som passar bättre då. Att dessutom få vara med och bidra till företagande i regionen känns fantastiskt!

Ser fram emot?

Jag är ser fram emot att jobba i en lite friare form och att få möjlighet att låta de erfarenheter jag har av arbete med HR och Ledarskap i stora organisationer komma till nytta för idéer och bolag som är i en helt annan fas!

Önskar att jag visste för 10 år sen?

Jag har nog alltid känt tydligt att det där med samverkan mellan människor är nyckeln till framgång, men nu kan jag så mycket mer om hur man faktiskt kan använda den insikten för att skapa Performance. Jag önskar att jag hade haft med mig mer av de modeller och verktyg som jag nu använder dagligen för att lösa knutar mellan människor.