Opalum speaker

Det danska prestigemärket Audiovector har beslutat att licensiera delar av Opalums digitala ljudplattform. Tekniken ska användas för att skapa en aktiv version av Audiovectors Si3 Avantgarde.

 

 

LEAD-alumnen Opalum, som är en avknoppning från Linköpings Universitet, specialiserar sig på att förbättra ljudet i mobiler och andra applikationer med extremt begränsat utrymme eller batterikapacitet. Nu visar det sig att tekniken fungerar minst lika bra i fullstora lyxprodukter.

Opalum Audiovector– Det finns ingen anledning för oss att använda ny teknik om den inte låter bättre eller åtminstone lika bra som befintlig, säger Ole Klifoth – VD på Audiovector. Klass-D-förstärkare har helt enkelt inte varit tillräckligt bra för äkta high-end innan Pulse™ från Opalum släpptes. Genom att kombinera Opalums unika teknik med våra Si3-högtalare har vi lyckats få timing, transperens och stereobild mer exakt än med någon annan digital lösning vi lyssnat på. Vad som slog oss mest var att Opalums förstärkare aldrig förlorar den där sällsynta känslan av liv i musiken.

– Det är fascinerande att se resultaten av att kombinera vår relativt unga digitala teknik med Oles omfattande erfarenhet av avancerad akustisk design. Äntligen en högtalare som kan visa den fulla potentialen hos vår teknik!

De trådlösa högtalarna kommer att premiärvisas på HIGH END 2013, 9-12 maj i München.

Läs hela pressreleasen här

Läs mer om Opalum här