Inomhuspositionering är en otroligt het marknad just nu och SenionLab är redan idag världsledande leverantör av inomhuspositionering med installationer i över hundra byggnader i världens sex kontinenter. Den finansiering som Vinnova nu bidrar med på 1.8 miljoner möjliggör att bolaget kan effektivisera utvecklingsarbetet samt nyanställa för att möta en kraftig tillväxt.
 

 

SenionLabs revolutionerande teknik för inomhusnavigering förbättrar radikalt navigationsförmågan där traditionella GPS system inte är tillgängliga. Via partnerskap med världsledande hårdvaruleverantörer kan företaget med nya molnbaserade verktyg och processer lansera sin patenterade lösning till tusentals byggnader på kort tid. Som ett led i den snabba expansion som SenionLab nu förbereder sig för och som Vinnovas finansiering möjliggör kommer bolaget påbörja rekrytering inom en rad olika områden såsom affärsutveckling, signalbehandling och programvaruutveckling.

Skarpa tester och utveckling sker i Linköping
En del i utvecklingsarbetet är att utveckla en app med inomhuspositionering för två intressanta byggnader på hemmaplan, Linköpings Universitet och Landstinget i Östergötland. Idén är att studenter och besökare på sjukhuset enklare ska kunna hitta och samtidigt hjälpa SenionLab med att utveckla nya förbättrade versioner av sin mjukvara.

– Det här blir en win-win situation för alla parter, kommenterar VD, Christian Lundquist. Vi får mängder av anonymiserade användardata att analysera, kan själva studera potentiella problem på plats och kan med samarbetspartners utveckla och erbjuda nya tjänster för besökarna.

Koppling till forskning på Linköpings universitet
– Linköpings universitet och Ericsson har precis anställt fyra forskare som ska studera nya algoritmer för inomhuspositionering och modeller för att analysera rörelsemönster för olika användargrupper, som en del i ett större EU-samarbete. De data vi kommer att få tillgång till är världsunika och ger oss ett stort försprång på den internationella forskningsfronten, konstaterar Professor Fredrik Gustafsson, medgrundare, SenionLab.

Läs Vinnovas pressrelease
Läs mer om Vinnovas program Forska&Väx

För mer information kontakta:

Christian Lundquist, VD, SenionLab
Tel 0733-50 37 56
Christian.lundquist@senionlab.com