Narrative Clip

LEAD-alumnen och startup-bolaget Narrative´s fantastiska resa fortsätter. Så sent som för mindre än ett år sedan började Narrative leverera den första generationen av Narrative Clip, världens mest bärbara kamera. Nu är det dags för bolaget att välkomna ytterligare ett investmentbolag, Creandum.
Creandum blir bolagets första svenska investerare. Totalt har Narrative tagit in ca $12M i finansiering, tidigare helt från utländska finansiärer. Bland tidigare finansiärer finns True Ventures, som även investerat i bland andra Fitbit och Khosla Ventures, som tidigare investerat i bland andra Jawbone.

Som svenskt företag med svenska grundare är det viktigt för Narrative  att behålla en fot i Sverige när bolaget växer så fort utomlands. Martin Källström, Narrative´s medgrundare och VD, ser styrkan i att få Creandum i sitt investerarkollektiv och uttrycker att Creandums erfarenhet från att arbeta med andra internationellt framgångsrika svenska startups, gör dem till en perfekt partner att ha med sig för bolagets resa framåt. Andra bolag Creandum investerat i är bland andra Spotify, Videoplaza och iZettle.

Johan Brenner, partner på Creandum ser Narratives potential och tror att lifeloggingkameran Narrrative Clip kommer bli en del av många människors vardag. Narratives vision är att göra det lättare att dela berättelser från viktiga stunder. Produkten är en kombination av hårdvara och mjukvara: den bärbara kameran Narrative Clip fästes på kläderna och tar bilder automatiskt, vilket skapar en sorts automatiserad bilddagbok. I mjukvaran finns en intelligent bildanalys, som lyfter fram de bästa bilderna för användaren och presenterar de i Narratives app för iPhone och Android. Det finns även en betaversion av ett webbgränsnitt.

Läs mer om Narrative

Läs mer om Creandum