På LEAD får du stor frihet att planera dina arbetsuppgifter, vilket också innebär ansvar. Det ställer krav, men erbjuder också möjligheten till personlig och yrkesmässig utveckling. Här får du chansen att våga testa nytt och bidra till framtidens innovationer!

Om oss

LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av tech-startups genom att förse innovatörer och entreprenörer med riktade resurser, insatser och tjänster för att de ska nå snabbare och säkrare tillväxt. Genom en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning, samt ett väl etablerat nätverk till kapital, affärskontakter och spetskompetens har LEAD visat på stor effekt.

LEAD arbetar med ungefär 40 bolag som sysselsätter omkring 80-100 personer sittande på inkubatorn i Linköping och Norrköping och ett nätverk av ett 60 tal alumnibolag som tillsammans omsätter närmare 2,1 miljard kr . 

LEAD erbjuder en omväxlande och spännande miljö där du har möjlighet att få testa nya saker och omges av drivna människor.

Dina arbetsuppgifter

I den här rollen ansvarar du för kommunikationen för LEAD, LiU Invest samt stöttar LEAD-bolagens PR-relaterade arbete för att främja och synliggöra LEAD. Utifrån vår marknadsstrategi kommer du planera, producera, genomföra och utvärdera kommunikations- och marknadsaktiviteter, med fokus på att skapa relevant och engagerande innehåll för olika kanaler, inklusive grafik, digitala medier, film och ljud. Du ansvarar för den dagliga omvärldsbevakningen, relaterad till kommunikation och marknadsföring och kan utifrån det, proaktivt skapa nyhetsvärde som ligger i linje med företagets strategi. 

Om du hade varit här redan nästa vecka hade du kanske:

  • Haft ett avstämningsmöte med kommunikationsteamet om de kommande veckornas aktiviteter
  • Intervjuat en person från ett bolag som deltagit i vårt affärsutvecklingsprogram BootUp för att skriva en artikel och samtidigt ta fram en kort film
  • Schemalagt inlägg och annonser till våra sociala medier
  • Uppdaterat vår sajt med information till ett kommande event
  • Brainstormat med några kollegor om hur vi på bästa sätt lockar fler forskare vid LiU till att ansöka till Sommarmatchen, där deras affärsidéer marknadsverifieras av drivna studenter.
  • Koordinerat och feedbackat ett pressutskick om en investering LiU Invest har gjort i ett av de tidiga LEAD bolagen. 

Vår kommunikationsavdelning består idag av två personer: en Community Manager och Operations Manager som arbetar med strategisk kommunikation. Du har din huvudsakliga arbetsplats på Mjärdevi i Linköping men du är också på vår site i Norrköping varje vecka. 

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör samt en relevant eftergymnasial utbildning. Som person tar du naturligt ägarskap för dina arbetsuppgifter, du har ett strukturerat arbetssätt och tar därigenom saker i mål, det gör också att du hanterar vår agila tillvaro med ett naturligt lugn. Du får energi av att träffa nya människor och du har en naturlig nyfikenhet på innovation och utveckling. 

Du behärskar produktion av grafiskt material och video i Adobesviten eller motsvarande och du har erfarenhet av att jobba i CMS system. 

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, är ett krav och du är en god skribent.

Hur är det att arbeta på LEAD?

Vi har naturligtvis projektplaner, veckomöten, deadlines och medarbetarsamtal, allt som en modern arbetsplats erbjuder. Men två saker gör jobbet hos oss speciellt:

  • Du får en inblick i framtiden. På LEAD rör vi oss bland innovatörer, entreprenörer, forskare och experter inom olika områden. Här blir man dagligen imponerad av den tekniska utvecklingen. Våra lokaler i Linköping och Norrköping Science Parks är öppna och moderna, och vår kaffemaskin är en samlingspunkt för inspirerande möten.
  • Du kommer att ha engagerade och drivna kollegor. Vi brinner för att hjälpa bolagen att nå sina mål och visioner. Vårt fokus är på att kommersialisera ny teknik och forskning, och det kräver både passion och ödmjukhet.

Innovation är kärnan i allt vi gör! Vi möjliggör att ny teknik blir framgångsrika företag och når marknaden. Vi testar, utvärderar och anpassar kontinuerligt våra metoder för att skapa värde. Lean startup-metodiken och ständiga förbättringar genomsyrar vårt arbete.

På LEAD har du stor frihet att planera dina arbetsuppgifter, vilket också innebär ansvar. Det ställer krav, men erbjuder också möjligheten till personlig och yrkesmässig utveckling. Här får du chansen att våga testa nytt och bidra till framtidens innovationer.

Ansökningsförfarande

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lena Johansson, lena.johansson@skill.se alt 0708-52 32 36.

Välkommen med din ansökan, vi har ambitionen att slutföra rekryteringen innan midsommar och sista dag att ansöka är redan 30/5 så vänta inte!

Ansökan sker här.