Då turnén Elbilsrekordet ska köra elbil från Ystad till Haparanda får turnébilen snabb och effektiv laddning från LEAD-bolaget Chargestorms laddstolpar. Starten går 7 juni från Smygehuk i Ystad och sedan gör bilen turnéstopp i 38 kommuner.
 

Chargestorm elbilsrekordet Elbilen, en Citroën C-Zero, ska köra från Ystad till Haparanda och får på vägen snabb och effektiv laddning från Chargestorms laddstolpar.

Genom att köra sträckan Ystad-Haparanda med en elbil vill parterna Chargestorm, Citroën Sverige, Gröna Bilister, och Öresundskraft tillsammans visa att elbilen klarar snart sagt allas resebehov. Chargestorms laddinfrastruktur kommer att användas på alla laddstopp under Sverigeturnén som avslutas i Visby under Almedalsveckan. Resan kan följas på Elbilsrekordet.se, via Facebook, Twitter och Youtube.

– Vi vill befästa vår position som en självklar aktör som levererar laddinfrastruktur i Sverige. Chargestorm har en färdig produkt där vi har tagit ett helhetsgrepp om infrastrukturen kring laddning av elfordon och den här turnén ger oss möjlighet att berätta det för beslutsfattare såväl regionalt som lokalt vilket är väldigt värdefullt för oss. På utvalda platser kommer vi också att finnas på plats för att prata om de möjligheter som vår produktportfölj har att erbjuda till exempel elfordonsanvändare, elnätsägare och fastighetsbolag. Vi vill helt enkelt att Sverige ska få upp ögonen för nyttan och enkelheten med elfordon, säger Magnus Frykholm, försäljningschef på Chargestorm.

Citroën medverkar i Elbilsrekordet med sin bil C-Zero, som uppfyller högt ställda krav på komfort, säkerhet och prestanda, med en räckvidd på upp till 150 km per laddning. Elbilen visas upp på Stockholm Green Festival den 3 juli och under Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli.

Läs hela pressreleasen, klicka här