Norrköpingsföretaget Chargestorm som möjliggör en snabb och stabil laddning av elfordon genom att göra intelligenta elnätet tilldelas finansiering från VINNOVAs program Forska&Väx. Syftet med programmet är att främja en hållbar tillväxt genom forskning och utveckling i små- och medelstora företag.
 
 

Chargestorm logo news

Chargestorm som grundades 2009 har tagit fram en unik produktportfölj löser såväl drift, övervakning och laddning av elfordon samt ger laddtjänstoperatören möjlighet att ta betalt för sina tjänster. Chargestorm står just nu inför en internationell lansering av sin produkt och för redan diskussioner med flera potentiella kunder i Europa.

– Vi är väldigt glada för detta positiva besked från VINNOVA. Det innebär att vi kan fortsätta utveckla våra forskningsresurser och på så vis stärka vår tillväxt samt befästa vår position som en självklar aktör som levererar laddinfrastruktur såväl internationellt som i Sverige säger Patrik Lindergren, VD på Chargestorm.

VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Deras uppgift är att främja hållbar tillväxt i Sverige genom finansiering av behovsmotiverad forskning och utveckling av effektiva innovationssystem. Det är total 49 projekt som finansieras med sammanlagt nästan 60 miljoner kronor i VINNOVA-programmet Forska&Väx.

För ytterligare information kontakta:
Patrik Lindergren, VD Chargestorm, Tel: +46 11 333 00 02
Magnus Frykholm, Försäljningschef Chargestorm, Tel: +46 706 161 460