Spotscale-slott-news

Efterfrågan på Spotscales verklighetstrogna 3D-modeller skapade med hjälp av radiostyrda helikoptrar förväntas explodera 2014. Att leverera paket med hjälp av radiostyrda helikoptrar är fortfarande bara en dröm för Amazon’s Jeff Bezos. Redan idag använder Linköpingsföretaget Spotscale multirotor-helikoptrar utrustade med bildinsamlingssystem för att hjälpa fastighetsutvecklare, stadsplanerare och byggföretag som behöver extremt detaljerade 3D-modeller över byggnader och kvartersbebyggelse.
 

Spotscale introducerar idag den första produkten, Spotscale Models; tredimensionella verklighetstrogna digitala bilder över existerande byggnader som kan roteras 360 grader på en tablet eller dator och klarar av mycket närmare detaljgranskning än vad som är möjligt i dagens internetkartor.

”Skillnaden mellan våra modeller och t ex panoramabilder, fotomontage eller laserscanning är enorm” säger Ludvig Emgård, grundare till Spotscale, som redan har siktet inställt på marknader som spel, filmeffekter och sökappar på Internet. ”Vi skapar digitala kopior med ett otroligt naturligt utseende”

De detaljerade modellerna som Spotscale genererar genom en avancerad beräkningslösning kan också användas via 3D-skrivare för att skapa miniatyrer av byggnader i plast, metall, glas eller andra material.

Läs hela releasen

Mediakontakt:
Ludvig Emgård
ludvig.emgard@spotscale.com
+46 705 877 986