Varför LEAD?

LEAD erbjuder dig ett medlemskap där varje avtalsperiod är upp till 6 månader, men de flesta stannar upp till ett år och några stannar upp till tre år. Hur länge du stannar beror på dig, din idé och din ambition. I medlemskapet finns olika program som är skräddarsydda för startups, utöver det får du tillgång till en rad olika tjänster, så att du kan fokusera på att utveckla din startup till ett framtida tillväxtbolag.

1. Affärscoaching

Staka ut riktningen för dig, så att du kan maximera potentialen i affärsidén. Som medlem i LEAD jobbar du tillsammans med en affärscoach. Alla våra coacher har egen gedigen erfarenhet inom olika branscher och deras kompetens matchas med din. Vad vill du komplettera med för erfarenhet? Med rätt mål och milstolpar når du snabbare framgång. I medlemskapet får du upp till 4 timmar coaching i veckan!

2. Affärsutvecklingsmetodik

Vi hjälper dig att bygga bolag från grunden och fokusera på rätt delar. LEAD arbetar med en välbeprövad affärsutvecklingsmetodik där vi fokuserar på att nå uppsatta mål, och alla delar som behövs i ett bolag för att nå framgång. Med balans mellan teknik, ekonomi, marknad, organisation och humankapital kan du expandera snabbare och med mindre risk.

3. Möjlighet till finansiering

För att nå framgång och tillväxt behövs i regel externt kapital i något skede, ofta tidigt. Det kan vara en svår process som innebär mycket verifieringsarbete. Som medlem i LEAD arbetar vi från dag ett med att göra din affärsidé redo för en investering, vilket gör att du når riskkapital och långivare smidigare. Tack vare våra antagningskrav blir lån och kapital billigare och enklare att skaffa i takt med att risknivån bedöms vara lägre.

4. Kompetensutveckling

Ingen är fullfjädrad och vi arbetar hela tiden med att köra utbildningsmoduler för att du ska växa i takt med ditt bolag. Rätt insats vid rätt tidpunkt är viktigt! Vi antar att du är ledande inom ditt branschområde, men vad kan du om förhandlingsteknik, ekonomistyrning, IP-rättigheter, ledarskap, effektiva säljmöten eller det senaste inom personaljuridik? Eller vad har du för kunskap inom kommunikation och PR eller styrelsearbete? Frågorna kan vara många och rätt kompetensutveckling i rätt tid gör stor skillnad. Allt detta ingår när du är medlem på LEAD. Hur vill du och ditt team utvecklas?

5. Affärskontakter

Rätt kontakter som underlättar och öppnar dörrar är ofta helt avgörande. För att du ska tjäna tid och resurser har vi ingångarna till ”rätt” kontakter. Att skaffa rätt kontakter tar tid och kräver bearbetning. Via LEAD får du som bolagsbyggare tillgång till ett stort upparbetat kontaktnätverk – nationellt och internationellt. Dessutom blir du granne med andra entreprenörer i liknande situation som du, vilket kan ge dig lärdomar, utbyte och erfarenhet.

6. Matchning

Genom att attrahera rätt talanger till ditt bolag kan du växa och nå dina mål snabbare. Därför arbetar LEAD aktivt med att ha en dialog med personer som har talang och kompetenser. Antingen för specifika uppdrag där du som medlem behöver stöd eller genom spontanansökningar som kommer in till LEAD.

LEAD letar ständigt efter drivna personer som är intresserade av att arbeta med startups? Känner du någon, kan de skicka en spontanansökan till matchning@lead.se

7. PR & Kommunikation

Om ingen vet att du finns, så gör du inte det. Att synas i media är därför ett bra sätt att nå kunder och bygga ditt varumärke på marknaden. Genom medlemskap i LEAD får du tillgång till våra upparbetade mediakontakter samt hjälp att skriva och distribuera pressmeddelanden och nyheter till rätt journalister - generellt eller branschspecifikt.

8. Full service

I medlemskapet ingår fullständig kontorsservice i någon av våra dynamiska kontorsmiljöer, i Linköping eller Norrköping. Du får internet, fullt möblerade rum, städning, skrivare/kopiator/fax och tillgång till mötesrum och vår fantastiska kaffemaskin. Kostnader och tidstjuvar som lätt glöms bort och som annars tar mycket tid, som du behöver för att fokusera på annat.
Vi anordnar även gemensamma nätverksaktiviteter, internt med medlemsbolagen och alumni-bolagen men också med investerare och intressenter som stödjer startup scenen i regionen.

LEAD är en Sveriges bästa företagsinkubatorer, vi har genom året utvärderat över 700 idéer och har arbetat med över 150 startups. Som entreprenör får du vår kollektiva kunskap, nätverk och erfarenhet.