Naveen och Abischek grundare av worldishTio finalister är klara, när ICA ska dela ut sitt entreprenörspris. Det är andra året som ICA delar ut pris till entreprenörer som återspeglar ICA-handlarnas anda. Bland finalisterna i år hittar vi LEAD-bolaget Worldish som är med och tävlar i kategorin Årets hälsoentreprenör. Med priset årets hälsoentreprenör vill ICA lyfta och hylla entreprenörer som främjar och inspirerat till god folkhälsan både idag – och i framtiden.

Worldish vill överbrygga språkbarriärerna i vården, så att dialogen mellan patienten och läkare, sjuksköterskor eller annan vårdpersonal blir problemfri. Worldish har tagit fram den digitala översättningsplattformen Helen, som fungerar som en tolk istället för fysiska tolkar. Vilket förbättrar dialogen och säkerheten mellan vården och patienten samtidigt som Helen sänker kostnaderna inom sjukvården. Med hjälp av Helen får sjukvårdspersonal chansen att ställa frågor och ge information på svenska till patienten via en surfplatta, och patienten får sedan samma information uppläst och förklarad för sig på sitt eget språk.

Finalisterna tävlar om ett stipendium på 100 000 kronor. Vinnaren utses av en jury, som bland annat består av Ashkan Pouya, entreprenör och styrelseordförande för Serendipity Innovations, Sara Rosengren, professor vid Handelshögskolan i Stockholm och prins Daniel, och en omröstning på webben som pågår mellan den 18 februari – 11 mars.
Vinnarna utses på ICAs framtidsmöte den 9 april i Stockholm.

Vill du rösta på finalisterna, klicka in dig här och lägg din röst. >>