Visual Dreams logo news

VisualDreams utnämndes i Januari till en av Sveriges hetaste IT-bolag av Dagens Industri. Slam Dunk Basketball 2 lanserade förra torsdagen och VisualDreams har redan nu visat sin hit-potential. Slam Dunk Basketball 2 laddades ner över en kvarts miljon gånger under lanseringshelgen och det har redan spelats 1 miljon matcher.

Under lanseringshelgen laddades Slam Dunk Basketball 2 ned över en gång per sekund och samlade totalt ihop över 250 000 nedladdningar under de tre första dagarna. Med en majoritet av nedladdningarna från USA, en första plats inom sportkategorin så är Slam Dunk Basketball 2 redan på väg att bli en snabb App Store succé.

Aktiviteten under helgen har varit extrem med över 10 startade matcher per sekund och en användar-LTV som visar på hit-potential. Med aktivitet som inte visar några tecken på att sakta ner så är VisualDreams på väg att bli nästa svenska succébolag inom mobilspelsutveckling.

“Vi är helt chockade över antalet nedladdningar och spelaraktiviteten Slam Dunk Basketball 2 har haft under helgen. Det är som en saga, trycket från alla spelare blev så extremt att våra servrar inte längre orkade med. Detta är så klart ett lyxproblem och servrarna är nu uppe och fungerar problemfritt och håller även för den stigande kurvan av användare. Idag firar jag och teamet med skumpa och glada miner!”  – Kristofer Boman, CEO på VisualDreams

Release in English

För mer information, intervjuier och annat kontakta:
Kristofer Boman, VD
Email: kristofer@visualdreams.se
Tel: +46(0)703898786
Twitter: @VisualDreams_