Vissheim tar in nytt kapitalInnovatörerna i odlingsbranschen LEAD-bolaget Vissheim tar in nytt kapital i företaget och kan med det satsa stort på sina smarta växtmöbler och på en stark långsiktig tillväxt i bolaget. Nytt tillskott i finansieringen kommer från en nyemission, tillväxtlån från Almi och Swedbank samt innovationsbidrag från Vinnova.

-Det här betyder att vi har resurser och förutsättningar att verkligen ta tillvara på de stora möjligheterna på marknaden vi har identifierat, ta nästa steg med företaget och börja fokusera intensivt på tillväxt, säger Vissheims medgrundare och VD Erik Söderby.

Med många fina priser och uppmärksamhet av medier i ryggen för sina odlingsinnovationer har Vissheim framgångsrikt lyckats ta sig in på marknaden och knutit kontakter med flertalet stora kunder sedan starten 2016. I bolaget utvecklar de en teknik för automatiserad odling och tar fram designade växtmöbler för publika miljöer som kontor och restauranger. Målet är att det ska vara enkelt och roligt att lyckas med sin odling med vissionen om att framtidens städer ska vara grönskande med små oberoende ätliga odlingar överallt.

Det nya kapitalet i bolaget finansieras dels genom en nyemission, där aktieköp i bolaget gjorts av tre befintliga och en ny ägare. Den nya delägaren är Markus Strand som är koncernchef och delägare i Garpco AB. Kapital kommer även genom tillväxtlån från Almi och Swedbank och innovationsbidrag från Vinnova.

– För att ett bolag ska bli framgångsrikt behövs en stabil marknadsidé och en ledning som är både kunnig och engagerad. Efter att ha träffat grundarna i Vissheim och fått se deras produkter är jag övertygad om att detta bolag har framtiden för sig, och det ska bli mycket intressant att få vara med och bidraga till Vissheims spännande framtid, säger Vissheims nya delägare Markus Strand.