117 startup-bolag med innovativa affärsidéer får dela på 35 miljoner från Vinnova i en ny satsning. Bolagen får finansiering för att utveckla nyskapande lösningar som kan bidra till ekonomisk tillväxt och nya jobb.

Det är unga företag med innovativa och internationellt konkurrenskraftiga affärsidéer som får finansiering för att utveckla nyskapande varor eller tjänster. Ett av bolagen som har fått medel är Signality som precis blev ett medlemsbolag på LEAD. De utvecklar en ny teknik som genom artificiell intelligens gör det möjligt att automatiskt bildanalysera videoströmmar

 

– Startup-bolag spelar en viktig roll för att få fram nya lösningar som ger tillväxt och nya jobb. Genom satsningen stödjer vi företag som befinner sig i en tidig fas i sin utveckling där annan finansiering kan vara svår att få, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova.

Bolagen får ett bidrag på 300 000 kronor. Runt hälften av affärsidéerna handlar om tjänsteinnovation, varav många inkluderar digitala tjänster. Projekten som får finansiering har valts ut med hjälp av externa experter bland drygt 650 ansökningar.

 

Läs mer om Satsningen Innovativa startups och de kommande ansökningsomgångarna hos Vinnova>>

Save

Save