NComVA som gör anonym data till delad kunskap med världsledande statistikvisualisering för både proffs och amatör tilldelas finansiering från VINNOVAs program Forska&Väx.

Målet med Forska&Väx är att små och medelstora företag ska öka sin konkurrenskraft genom att satsa på forskning och utveckling och därmed bidra till tillväxt i Sverige. NComVA (Norrköping Communicative Visual Analytics) som är ett spin-off företag från Linköpings Universitets visualiseringsforskning finansieras med 446 400 kr från VINNOVA.

NComVA logotyp– Utvecklingspengarna skall användas till att anpassa vår interaktiva statistikvisualisering till visual business intelligence (VBI) marknaden. En snabbt växande marknad med företag som har ett växande behov av vår innovativa visualiseringsteknologi för att visuellt analysera och förstå relationer och mönster i komplexa affärsstatistikdata. Vi kommer att fokusera på visualisering där både spatiala (kartan) och analysverktygen är viktig, säger Mikael Jern, VD på NComVA.

NComVA utsågs under förra veckan till Årets Rookieföretag, ett pris som delas ut av Danske Bank till årets mest lovande företag som ett led i att lyfta innovation och entreprenörskap i Fjärde Storstadsregionen. Bolaget sitter sedan juni 2010 i LEADs lokaler i Norrköping.

Läs mer i pressreleasen, klicka här