Varmt välkommen säger vi till Catharina Sandberg, som tog över rollen som vd på LEAD den första september. Här har du möjlighet att lära känna henne lite närmare i en kort intervju.  Catharina har en lång erfarenhet av ledarskap från bland annat Sectra där hon ansvarade för planering och genomföranden av leverans- och uppgraderingsprojekt i Skandinavien och har de senaste åren arbetat på LiU Innovation med tidig bolagsutveckling och kommersialisering av forskningsresultat.

 

Välkommen till LEAD, hur känns det?
Tack! Det känns otroligt inspirerande att få ta över som VD på LEAD och fortsätta arbeta för att vår region ska ha en inkubator i absolut toppklass.

Du har ju haft en spännande karriär, kan du berätta lite om vad du har gjort hittills?

Efter att ha läst en master i fysik på Linköpings Universitet började jag jobba på Sectra här i Mjärdevi. Där fick jag vara med om en fantastisk resa där jag var med och införde digitala system på de flesta av Sveriges röntgenkliniker och också fick vara med och bidra till att bildhanteringen i stort inom vården idag hanteras mer och mer digitalt.  Under min tid på Sectra jobbade jag inom sälj och leveransorganisationen i flera olika roller och det var också fantastiskt att få vara med och se bolaget växa från ca 60 – 600 anställda under mina år där. Efter många år på Sectra började jag sedan jobba som innovationsrådgivare på LiU Innovation. En spännande roll där man jobbar nära forskare och studenter med att stötta dem i att realisera idéer utanför universitetet. En erfarenhet som jag har stor nytta av nu i min nya roll här på LEAD.
Vad ser du mest fram emot i din roll?
Jag ser otroligt mycket fram emot att få jobba med att stötta alla de fantastiska bolag, entreprenörer och idéägare som finns i vår region och vill gärna jobba för att stärka samarbetet mellan de olika stödfunktioner som finns så att vi tillsammans jobbar för att ge bästa möjliga stöd för tillväxt.
Om du skulle uppmana någon med en affärsidé att satsa på sin dröm, vad hade du då sagt?
Våga satsa och lev din dröm! Se till att hitta någon som kompletterar dig som du kan arbeta tillsammans med så ökar chanserna att lyckas. Kom med på en LEAD intro för att känna in om det är här du ska sitta och jobba. Både för att få hjälp att provtrycka  din idé men också för att ta del av hela det nätverk och den energi som finns här hos oss.