Aerigon

Welk Aviation är ett av Hollywoods främsta helikopterföretag inom film- och TV-branschen. De har nu valt att ta ett steg in på den professionella obemannade flygfarkostmarknaden (UAS) i och med sin order av två ARERIGON-system, tillverkade av LEAD-alumnen Intuitive Aerial. Systemen har fått det första FAA 333-undantaget i Hollywood av amerikanska luftfartsmyndigheten, vilket innebär att den amerikanska luftfartsmyndigheten nu erkänner AERIGON som ett godkänt system för kommersiellt bruk.

”AERIGON innebär en revolution inom flygfotografering. Det är kraftfullt verktyg som tillåter oss att ta oss till platser som helikoptrar aldrig skulle kunna nå” säger Patrick McKernan som är UAV & Special Projects Production Coordinator på Welk Aviation.

McKernan har följt branschen noga under två års tid för att hitta den teknik som uppfyllde hans behov och förväntningar.

”Vår besättning av piloter och fotografer är specialiserade på den här typen av drönare och fattade beslutet efter en omfattande research. Vi valde AERIGON inte bara på grund av produktens egenskaper, utan också på grund av teamet bakom. Det var bland annat AERIGONs prestanda, säkerhet och enkla hantering av reservdelar som gjorde att valet föll på Intuitive Aerial.”

Welk Aviation är föregångare inom flygfotografering och broadcast. Utöver nyhetsinsamling för NBC Los Angeles och KTLA, som inkluderar film- och TV-produktion, erbjuder de tjänster som kontroll och patrullerande vid kraftledningar och byggarbetsplatser, samt flygutbildning. I och med FAA-godkännandet kan Welk Aviation använda AERIGON lagligt inom alla dessa områden.

”Proffs har inte tid att leka med leksaker eller med någons experimentbygge” säger Eric Bergez, VP på Intuitive Aerial Inc. Medelstora drönare med begränsad lastkapacitet möter inte de behov som dagens TV- och filmproduktion kräver. Innan AERIGON var det helt enkelt inte möjligt att få den precision vi nu kan erbjuda.”

”Det här är bara början. Att flyga med drönare på det här sättet är en unik möjlighet inom radio och film. Jag skulle kunna jämföra den med introduktionen av TV:n. Vem vet hur många nya program vi hittar när vi använder drönarna? Vi arbetar redan med innovationer för sportsändningar, och vår produktionsverksamhet kommer att växa som ett resultat av samarbetet med Intuitive Aerial” säger Larry Welk som är ägare av Welk Aviation.

”Vi är glada över att Welk Aviation har valt att arbeta med oss. Tack vare dem får vi ett samarbete med några av de bästa aktörerna i världen. De är proffs med tiotals års erfarenhet inom spelfilm och broadcast” säger Eric Bergez, VP på Intuitive Aerial, Inc.