Det är Vinnova som står bakom utlysningen Forska&Väx som riktar sig till företag med förmågan att skapa tillväxt och samhällsnytta baserat på innovationer. Aqwary, DP Patterning och Ecospark får dela på 3,3 mkr.

Aqwary AB strävar efter att göra dykningen säkrare och roligare genom att utveckla och sälja en konsol som kopplar ihop alla dykare och dykledningen i ett vattenburet nätverk. I detta nätverk erbjuds olika funktioner som till exempel delning av hur mycket luft man har kvar och nödsignaler. Bolaget tilldelas 1 190 000 kr.

DP Patterning AB erbjuder maskiner för tillverkning av mönster på flexibla substrat t.ex. mönsterkort, antenner och värmeelement. Tillämpningarna finns främst inom RFID-taggar, värmeelement till speglar och säten i bilar samt kläder. Men även inom ”vanliga” PCB för lite udda produkter. Bolaget tilldelas 1 042 000 kr.

Ecospark AB erbjuder framtidens ljuskälla – en ny generation av vita LEDs. Bolagets affärsidé är att erbjuda kostnadseffektiva LEDs med bra ljuskvalitet för allmänbelysning inom hem och kontor. Bolaget tilldelas 1 100 454 kr.
Läs deras pressrelease.