Åter igen är flera av bolagen som LEAD arbetar med eller har arbetat med på listan när NyTeknik och AffärsVärlden rankar Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag. Listan baseras på företagets innovationshöjd och framtidspotential. Vid gårdagens offentliggörande av 33-listan tilldelades Wematter, Againity och AMRA en plats på den hedervärda listan. 

Unikt för i år är att LEAD-alumnen AMRA tilldelades utmärkelsen för tredje året i rad, och AMRA är en av endast två företag som får den ära 2016.

”För alla svenska start-up bolag är det ett mål att bli utvald till vinnare av 33-listan. Det är ovanligt att bli tilldelad en sådan utmärkelse tre år i rad och är som en dröm. Det ger oss en kvalitetsstämpel.” säger Tommy Johansson, vd på AMRA. ”Detta är en utmärkelse som alla våra fantastiska medarbetare ska vara stolta över och det är ett utmärkt sätt för oss att attrahera de bästa talangerna i industrin.”

Vinnaren AMRA under kvällens final av 33-listan på Münchenbryggeriet. AMRA’s grundare, Olof Dahlqvist Leinhard och Magnus Borga samt VD Tommy Johansson.AMRA’s grundare, Olof Dahlqvist Leinhard och Magnus Borga samt VD Tommy Johansson.

Statistiskt är LEAD den företagsinkubator som har flest bolag med på 33-listan. Målet med 33-listan är att lyfta fram de nya företag som kan bli framtidens börsjättar och exportsuccéer och många som varit med på 33-listan tidigare år har redan lyckats nå långt.

”Vi på LEAD känner givetvis en stor stolthet i att få vara delaktiga i bolagens resa och att vi attraherar Sveriges hetaste entreprenörer och deras bolag. Många av våra entreprenörer säger att de inte hade varit där de är idag om de inte hade varit på LEAD. Det är ett väldigt gott betyg, som gör att vi strävar efter att bli ännu bättre på att hjälpa entreprenörerna att bygga framgång i sina bolag.”, säger Christian Berger vd på LEAD.

Läs hela 33-listan här och mer om bolagen som är hetast i Sverige just nu >>

 

Samtliga bolag på 33-listan 2016

 

 

  

Acconeer
Againity
Airwatergreen
AMRA
Anima
Automile
Biocool
Cellink
Climeon
Edvirt
Facecover
Flexqube
Foreseeti
Greenbyte
Gynius
H&D Wireless
iFoodbag

Imagimob
Instabridge
Mapillary
Nattaro Labs
Orbital Systems
Senzagen
Spiideo
Springworks
Unibap
Univrses
Unomaly
Wematter
Wememove
Visiba Group
Wittra
Yanzi Networks

vinnare-33-listan-2016