3D-printföretaget Wematter har sedan starten för två år sedan vuxit snabbt och är idag en etablerad och erkänd leverantör av 3D-utskrifter. Företaget har vuxit och är idag åtta anställda och blev 2014 antagna till LEAD. Nu växer företaget ytterligare, med den investering från ALMI Invest och två affärsänglar genom East Sweden Tillväxtkapital på totalt 2,4 miljoner som blev klar under hösten 2015.

– Vi materialiserar idéer, säger Robert Kniola, vd på Wematter. Vi vill göra det möjligt att skapa och göra verklig skillnad hos våra kunder.

Wematter grundades 2013 och har sedan starten teknikutvecklat och sålt 3D-skrivare och 3D-utskrifter. Idag erbjuder de produkter och tjänster i många olika material och kvalitéer till kunder runt om i Sverige. Intresset för 3D-printing och 3D-skrivare har de senaste åren ökat explosionsartat. Utöver tjänster inom 3D-printing så tillverkar Wematter egenutvecklade 3D-skrivare och har fått mycket bra respons på produkten, både när vad gäller 3D-utskrifterna men också de egentillverkade 3D-skrivaren. Företaget har vuxit snabbt och fortsätter nu att växa genom investeringarna.

– Tre investerare går in i bolaget och genom denna satsning kommer bolaget kunna anställa fler och öka anställningstakten, säger Lena Lyckenvik från East Sweden Tillväxtkapital.

Men det är inte bara kapital utan även kompetensen som är värdefull för företaget.

– I början var det kapital vi behövde och vi var ute efter. Men nu är deras kompetens om att driva företag och utveckla företag oerhört viktigt, säger Robert från Wematter. Exempelvis ser vi nu över affärsmodellen och tanken är att man i framtiden ska kunna hyra våra 3D-skrivare, avslutar Robert.

Läs hela pressmeddelandet från East Sweden Tillväxtkapital>>
Läs pressmeddelandet från Almi Invest >>