SKAPA-stiftelsen och Almi Företagspartner presenterar nu Östergötlands länsvinnare av SKAPA-stipendiet. Forskarna Shaofang Gong, Allan Huynh samt Fredrik Hallgren VD på LEAD-företaget Wiotech AB, står som mottagare av det prestigefyllda priset.
 
 
Professor Shaofang Gong och VD Fredrik Hallgren på WiotechWIOTECH AB är ett avknoppningsföretag från Linköpings universitet, Campus Norrköping, inom IoT (Internet of Things) som idag erbjuder ett komplett trådlöst system för övervakning och styrning av inomhusklimat i byggnader såsom Kyrkor, Museer och liknande kulturbyggnader.

SKAPA-stiftelsen bildades 1985 till Alfred Nobels minne och delar varje år ut SKAPA Utvecklingsstipendium och SKAPA Framtidens Innovatör. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

– Jag och mina kollegor på Wiotech AB är mycket glada och stolta över att få motta detta pris, säger Fredrik Hallgren VD på Wiotech. Att SKAPA Innovationspris dessutom är instiftat till minne av Alfred Nobel gör ju att det känns extra trevligt.

Läs hela pressreleasen här