Venture Arena – där regionens hetaste projekt presenterar sig själva och sitt behov av ledarskap med förhoppningen att matcha ihop sitt projekt och/eller bolag med entreprenöriellt driv, erfarenhet och kunskap. En matchning som kan leda långt.   Tommy Johansson AMRA Tommy Johansson, ny VD på AMRA

 Ett lyckat exempel är matchningen mellan AMRA och Tommy Johansson vid Venture Arena i våras då det sa ”klick” när grundarna Olof Dahlqvist och Magnus Borga till företaget AMRA mötte företagsledaren Tommy Johansson. AMRA hade blivit antagna till LEAD och var ganska förutsättningslöst ute efter någon som de kunde inleda diskussioner med, Tommy var på jakt efter ett nytt företag att ta från start till mål, precis som C3 Technologies som han då var VD för.

– Under matchningen såg jag flera intressanta möjligheter, men om jag ska vara ärlig så klickade det direkt med AMRA, dels för att jag i C3 jobbat med 3D-bilder av städer och AMRA visar 3D-bilder av fett- och muskelfördelningen i kroppen. Men också för att fetma är ett stort problem i vårt samhälle. Jag såg alltså häftig teknik med stor potential som dessutom var bra visualiserad i 3D – min magkänsla sa mig att det här var rätt för mig, säger Tommy Johansson.

Mötet under Venture Arena följdes av flera samtal under vilket det nya samarbetet formades och nu är AMRA och Tommy Johansson färdiga att börja bygga företaget på allvar.

– Med Tommy kändes det helt rätt eftersom han har rätt bakgrund och rätt känsla för hur AMRA skall kunna utvecklas. I en första fas lär vi nu känna varandra och i nästa fas är frågor som delägande reglerat. Båda parter satsar något och båda tar en risk, säger Magnus Borga.

Venture Arena arrangeras under v.45 av InnovationskontorEtt vid Linköpings Universitet tillsammans med LEAD och nätverket Growlink.

Läs mer om Venture Arena, klicka här