Linkura med hjärtmätarenLEAD-alumnen Linkura vill genom unik forskningsbaserad EKG-mätning av hjärta och dataanalys få oss att stressa mindre och må bättre. Med en nyemission om 6 MSEK är de redo att öka pulsen på produktutveckling, marknadsföring och försäljning.  

I och med det nya kapital har även styrelsen förstärkts med ytterligare kompetens inom e-hälsa, digital- och datadriven tjänsteutveckling som kommer föra Linkura framåt i arbetet för en mer avstressad och välmående omvärld.

 Med ytterligare tillväxtkapital och ny kompetens i styrelsen är vi nu redo att ta bolaget till nästa nivå, säger Johan Gunnarsson, vd för Linkura.

Med dagens mest avancerade mätare för att lyssna av ditt hjärta och en halv miljard hjärtslag i databasen ser Linkura oändliga möjligheter. Med sin avancerad dataanalys kombinerat med konkreta och förebyggande uppföljningsprogram får Linkura människor att hålla sig välmående – både på sina arbetsplatser och i sina liv.

Bland investerarna finns Almi Invest, Linköpings Universitet, samt entreprenören och affärsängeln Mattias Weinhandl, Lars Svensson, Simon Josefsson.

–  Teamet bakom Linkura har fått mig att inse hur mycket kunskap och insikt vi kan få genom att lyssna till våra hjärtan samt hur vi genom detta kan hantera samhällsproblem så som stress och ohälsa. Detta gör Linkura väl positionerade att göra verklig skillnad, säger Mattias Weinhandl.

Läs mer >>