SyntheticMR, har i USA erhållit ett patent på MR Contrast Navigation Window, en del av SyMRI Diagnostics, SyntheticMRs programvara som effektiviserar MR-undersökningar.
 

Synthetic MR SyMRI

MR Contrast Navigation Window är ett verktyg i SyMRI Diagnostics som möjliggör för radiologen att enkelt se aktuell kontrastinställning på MR-bilden, alternativt att interaktivt navigera till en viss kontrastinställning. Man kan se det som en typ av GPS för MR-bilder. SyMRI Diagnostics möjliggör att man kan visualisera alla olika kontrastinställningar utan att behöva scanna patienten igen. På så sätt effektiviseras MR-undersökningen och ger samtidigt radiologen ett bättre beslutsunderlag.

SyntheticMR har utvecklat programvara som förbättrar och effektiviserar undersökningar med Magnetresonans, MR. Mjukvaran sparar tid och pengar genom att snabba upp arbetsflödet samt skapar bättre beslutsunderlag med hög diagnostisk kvalitet. Kunder är främst tillverkare av medicinska bildprodukter men produktutvecklingen är användarnära och kliniskt driven. För andra året i rad är SyntheticMR med på listan över Sveriges 33 hetaste teknikföretag enligt Ny Teknik och Affärsvärlden.