Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och arena för startup- och tillväxtbolag och samlar några av Nordens mest innovativa bolag från olika branscher så som medicinteknik, e-hälsa, miljöteknik, VR, IoT, robotik med mera under Almedalsveckan. Över närmare 400 tävlingsbidrag har kommit in till årets tävling och 50 bolag har utsetts för att tävla om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Fem bolag kommer från LEAD är med i finalen under Serendipity Challenge – DP Patterning, Epishine, Invisense, Lifee, RMBLstrip. StyleAero och Ideal of Sweden som också kommer från regionen är med på listan över de 50 bolag som tävlar i Serendipity Challenge.

Av de 50 bolag som tagit sig till finaldagarna kommer 24 pitcha på plats inför finaljuryn där Epishine, Invisense och Styleaero är utsedda att pitcha. De 7 bästa går vidare och får chans att pitcha sin affärsidé publikt på stora scenen på ”Industriområdet” och göra upp om titlarna. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket värde 200 000 kronor och en plats på den svenska resan för vinnardelegationen till Silicon Valley, för att besöka några av de största och mest välkända bolagen i världen och även att träffa affärsänglar.

Techarena och utställning av startup- och tillväxtbolag
Alla 50 bolag kommer att finnas representerade på plats och vara del av en techutställning på Industriområdet mitt i centrala Visby, där Almedalsbesökarna kommer att kunna rösta fram en vinnare som får motta ”Publikens pris”. I samband med tävlingen kommer det att arrangeras seminarier på temat ”Från startup till miljardbolag”.

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen (ITM) och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

Läs mer om alla de 50 bolagen >>

 

Save