Skira tog hem andra platsen i Swedbank Rivstart 2019LEAD-bolaget Skira blev tvåa i Swedbank Rivstart när de tio finalisterna gjorde upp under torsdagskvällen. Swedbank Rivstart är en entreprenörskapstävlingen för hållbara bolag med en stark affärsidé och en vilja att göra samhället bättre. Skira tilldelades andra priset på 350 000 kronor och den totala vinstpotten som delas ut var 2,3 miljoner.

”Det är väldigt roligt att komma tvåa, särskilt när man vet att det var över 1800 tävlingsbidrag som skickades in. Det är givetvis också kul att fler ser potentialen i Skira och vad Skira kan innebära för samhället!”, säger Felicia Bindekrans CMO på Skira.

 

Skira utvecklar en plattform där lantbrukare kan köpa och sälja spannmål, där målet är att skapa en ökad transparens och trygghet för lantbrukaren. Med hjälp av Skira kan de sedan analysera datan för att bättre planera sina spannmålsaffärer. Skira är ett LEAD-bolag sedan 2018 och har vunnit flera priser, bland annat regionsfinalen av Didigital Startup Tour i höstas.

Förstapriset gick till Amferia som har utvecklat ett plåster som förhindrar uppkomsten av infektioner i sår.

Läs mer om finalisterna i årets Rivstart>>