PraktikanterPå bild Josefin till vänster och Emma till höger, nya praktikanter på LEAD.

Hej och välkommen säger vi till våra nya praktikanter Josefin och Emma! De ska vara på LEAD och arbeta med praktiskt kommunikationsarbete under våren fram till sommaren. Vi bad dem svara på några frågor för att lära känna dem bättre.

Josefin, berätta lite kort, vem är du?

Jag är en kreativ person som studerar till digital marknadskommunikatör via yrkeshögskolan hos TUC. Har tidigare jobbat med kommunikation, sociala medier och kundservice. Mitt största intresse är fotografering, tycker även om att vara ute i naturen och har ett behov av att uttrycka mig genom bild och text.

Vad ser du fram emot att få göra under din praktik?

Det ska bli väldigt roligt att få praktisera de kunskaper jag har med mig från skolan i det verkliga arbetslivet men även att få lära mig nya saker och ställas inför utmaningar. Jag tycker också att det ska bli spännande och intressant att få mer inblick i hur en företagsinkubator jobbar, då innovationer är något jag tycker är häftigt. 

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Jag tycker om kommunikation, marknadsföring och att arbeta med bild och form, så jag vill söka mig till ett kreativt arbete som utmanar mig och som jag känner att jag kan utvecklas inom. Viktigt för mig är även att kulturen på arbetsplatsen är positiv och jämställd samt att man känner glädje när man är med sina kollegor. Det ska kännas öppet och avslappnat, då trivs jag som bäst!

Beskriv dig själv med tre ord! 

Optimist, kreativ och strukturerad.

Emma, berätta lite kort, vem är du?

Jag är en glad skåning som flyttade till Norrköping för att börja plugga grafisk design och kommunikation vid Linköpings universitet. När jag inte sitter med näsan i böckerna är jag engagerad i en studentförening som anordnar olika typer av evenemang för studenterna, där jag har rollen som företagskontakt. Annars tycker jag om att pyssla med något kreativt, antingen genom att fatta pennan eller penseln.

Vad ser du fram emot att få göra under din praktik?

Jag ser mest fram emot att få se hur saker och ting går till på riktigt. Min utbildning är ganska tung rent akademiskt, så då är det kul att få komma ut och göra praktiska saker, och se hur teorin tar sig uttryck i verkligheten. Att dessutom få vara med under hela flödet som en mindre kommunikations- och marknadsavdelning omfattar, ska bli jättespännande! Och att få träffa massa, nya intressanta människor!

Vad vill du arbeta med i framtiden?

Oj, svåraste frågan någonsin. Kan inte du berätta för mig vad jag ska bli? Haha nej, men jag hoppas på att få jobba med kommunikation på något sätt, gärna på något företag som är med och bidrar till skillnad i världen. Som LEAD till exempel! Jag vill nämligen få möjligheten att skapa engagemang i viktiga frågor, helst på ett intressant och finurligt sätt som fångar både ögat och hjärtat.

Beskriv dig själv med tre ord!

Nyfiken, öppensinnad och kaffeberoende.