Vi på LEAD har under de senaste veckorna välkomnat tre nya praktikanter som ska vara på plats fram till sommaren. Från vänster har vi Hedda, Alice och Erica! De ska framförallt jobba med praktiskt kommunikationsarbete på LEAD. Vi bad dem därför svara på några frågor för att lära känna dem bättre. 

Hedda! Vem är du? 

Jomen jag är en glad kalmarit på 22 år som hösten 2022 tog mitt pick och pack och flyttade till Norrköping för att plugga Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings universitet. Utöver studierna är jag engagerad i GDK:s alldeles egna studentdrivna kommunikationsbyrå Kindergarden och sjunger i Norrköpings enda (och bästa) studentkör, SKÖN. Annars så blir det också en del träning, bakning och läsning. Jag är definitivt en person som startar nya projekt och gör allt för att avsluta dem! 

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD? 

Mitt främsta mål med praktiken är att utvecklas så mycket som jag bara kan. Jag ser därför verkligen fram emot att få lära mig och få testa nya saker, men också få lära känna nya människor och få en djupare inblick i branschen. Helt enkelt få förståelse för vad jag vill jobba med efter min examen – vilket LEAD passar bra för, då jag är sugen på att jobba inhouse! 

Var ser du dig själv om fem år? 

Om fem år vill jag bo nära havet (en av Norrköpings få downsides enligt mig) och jobba med något som jag brinner för. Samtidigt vill jag fortsätta vara nyfiken, testa och lära mig nya saker hela tiden. Just nu känner jag starkt för att arbeta med art direction eller projektledning

En fun fact om dig själv! 

Hm. Jag har faktiskt gjort och publicerat två kokböcker! 

Tre favoritsaker med Hedda 

Att-göra-listor, second hand och hembakt bröd. 

Alice! Vem är du? 

Halloj! Jag är en 24 åring som ursprungligen kommer ifrån en liten liten by utanför Jönlöping med stabila 62 invånare (eller ja 61 nu när jag flyttat). Tillsammans med Hedda pluggar jag andra året på Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings universitet. Innan jag hamnade i Norrköping så pluggade jag två år grafisk design på folkhögskolor nere i Skåne. Jag är en glad & kreativ filur som alltid har ett nytt pysselprojekt på gång. När det finns tid över älskar jag att simma och vara i naturen.  

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD? 

Jag är taggad på att se hur det går till i branschen samt få testa på att skapa och lära mig nya grejer. Förhoppningsvis kommer jag att få inblick i vad jag vill jobba med efter examen. 

Var ser du dig själv om fem år? 

Om fem år hoppas jag att jag bor när vatten, gärna på landet. Jag hoppas att jag bor nära mina vänner och fortfarande hittar på massa roliga grejer med dem. Förhoppningsvis jobbar jag med något kreativt som jag trivs med. Trots att jag om 5 år är nästan 30 år hoppas jag att jag fortfarande har barnasinnet kvar. 

En fun fact om dig själv! 

När min klass skulle på klassresa till Berlin bestämde jag & 2 klasskompisar oss för att cykla dit. 

Tre favoritsaker med Alice 

Promenader, poddar & prata. 

Erica! Vem är du? 

Jag är en energifull och positiv tjej, som har efter att jag gick ut gymnasiet för 14 år sedan (oj vad tiden går!) varit frilansare inom TV-branschen som studioman samt reporter/programledare för sportsändningar. Då jag är en person som gillar att testa nya saker, utvecklas vidare och få nya utmaningar i livet så valde jag i höstas att börja studera till Digital innehållsproducent på TUC yrkeshögskola. Där är jag nu.  Bortsett från vem jag är karriärmässigt, så har jag tillsammans med min sambo, en snart 3-årig son. Jag älskar sport och får ofta höra att jag skratta lite för högt.   

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD? 

För mig handlar det om att förstå branschen och att utvecklas så mycket jag bara kan. Jag värderar högt att få vara ute i det ”verkliga arbetslivet” och se hur det går till på riktigt. Så jag ser framemot att utmanas och testa på nya saker.  

Var ser du dig själv om fem år? 

Jag ser framför mig att jag har stabiliserat mig inom yrket – att jag hittat min grej och blivit riktigt bra på det. För mig handlar det om att hitta en stabilitet samtidigt som jag älskar att ha flera projekt igång samtidigt. Min familj hoppas jag har utökats och att vi bor i ett hus.  

En fun fact om dig själv! 

Jag har vunnit SM-guld i bugg och hiphop när jag var yngre och tävlade i dans. Inget jag skryter om egentligen då jag inte vill behöva visa dessa bortglömda skills.   

Tre favoritsaker med Erica 

Min familj, sport och påminnelser i mobilen.