RMBLStrip takluftriktare monteradFör två år sedan var det bara en idé på papper ett. Idag är det en färdig produkt som nyligen visades upp för kunder, partners, leverantörer, distributörer och investerare för första gången i verklig miljö med strålande resultat. Med RMBLStips patenterade mjukvaruteknik kan lastbilsindustrin spara in på både bränslekostnad och koldioxidutsläpp – en stor möjlighet att förbättra både transport-verksamheten och vår miljö.

LEAD-bolaget RMBLStrip vill utmana sättet värde skapas på i den tunga lastbilsindustrin. Med rätt justerade takluftriktare kan en lastbil i genomsnitt spara upp till 3% i bränslekostnad och koldioxidutsläpp. RMBLStrip vill därför ändra på faktumet att 65% av alla lastbilar har felinställda har takluftriktare. Med deras teknik möjliggörs självjusterande takluftriktare som anpassas till den optimala positionen, även när nya släp kopplas på. Lösningen använder en stor dataanalys för att förstå hur luftflödet passerar lastbilen och använder sedan informationen för att automatiskt ställa in takluftriktarna utan manuella justeringar – något som sparar både tid och pengar hos transportören.

Under tisdagen och onsdagen demonstrerades produkten för partners och intressenter i något som kan beskrivs som en beta-version. I demonstrationen användes en dragbil och tre olika släp med olika höjd. RMBLStrips algoritm lyckades identifiera den optimal position i 100% av fallen, vilket sparade 5 ton CO2 3% i bränslekostnader, skriver Gustav Kristiansson, grundare av RMBLStrip

RMBLStrip Roof Deflector Story >>