I helgen fick Nano Textile Solutions produkt se dagens ljus för första gången, en ridsko som består av avancerad textilteknik som gör det möjligt att storleksanpassa skons vadskaft. Det var på Göteborg Horse Show som Sam Issa, VD för LEAD-bolaget, befann sig på eventets mässa för att besökarna skulle få testa den innovativa ridskon.

Sam Issa har sin bakgrund i skrädderi och mode, en bransch som många gånger är motsatsen till cirkulär och hållbar. Tillsammans med med en stark passion för innovation såg Sam potentialen att revolutionera textilindustrin. 2019 grundades bolaget och Sam hittade vägen till LEAD och under åren som gått har teknik, affärsplan och varumärkesstrategi utvecklats. Och nu har alltså den första produkten nått marknaden.

Nano Textile Solutions samarbetar med Hööks Hästsport för att lansera ridstövlarna. Den nya generationens ridstövlar ger ryttare en perfekt passform, förbättrad komfort och prestanda, och representerar en revolutionerande förändring för hästsporten.

Skon passar inte

Skon anpassas

Skon passar

Men teknologin är inte bara relevant för ridstövlar. Den kan användas i en mängd olika plagg och produkter, från skor och jeans till sportkläder och arbetskläder. Tekniken har potential att revolutionera hela textilindustrin och göra den mer hållbar och cirkulär. Den patenterade tekniken bygger på att komponenter sys in i plagget som med hjälp av elektrisk ström kan expandera tyget upp till 200%. I praktiken innebär det att med ett knapptryck anpassar sig storleken efter individen, en storlek som går att anpassa om och om igen.

Ridstövlarna är bara början. Nano Textile Solutions har haft samtal om samarbete med ägare av stora modemärken, tillverkare av skridskor och skyddsutrustning till bland annat motorcyklister.

Varumärket som Nano Textile Solutions står bakom är Metamorfish, läs mer här.