Den bärbar molnlösning Revault

Igår lanserades en Indiegogo kampanj för att stödja ReVault, världens första privata bärbara moln, av LEAD-bolaget BraceIt. Kampanjen, som pågår mellan 19 maj och 4 juni, har som mål att ackumulera över en halv miljon SEK. Stödet och efterfrågan har varit stor under de första timmarna av kampanjen.

I åratal har världen delats i två läger när frågan kommit till fillagring och ett ständigt återkommande tema har varit åtkomst till och back-up av filer. På den ena sidan, erbjuds lagring i offentliga molntjänster med access överallt via internetuppkoppling, men det innebär en del säkerhetsrisker. På den andra sidan har det varit lagring på bärbara hårddiskar, som är säkrare, men saknar tillgängligheten som molnet erbjuder. Lösningen på problemet är en helt ny typ av lagring: ReVault, världens första bärbara privata moln.

ReVault fungerar som ett nav för dina viktigaste filer och kan bäras som en klocka, ett halsband eller nyckelring. Den säkerhetskopierar automatiskt dokument, foton, musik och kontakter, som därefter kan synkroniseras över telefoner, surfplattor och datorer, vilket utökar minnet på varje enhet. Genom att använda WiFi eller Bluetooth, kan ReVault strömma musik, video eller synkronisera filer utan internet-anslutning, vilket gör den idealisk för flygplan och internationella resor.

”Fler och fler konsumenter blir medvetna om säkerhetsproblemen i deras liv online, men de vill samtidigt inte ge avkall på funktionerna och smidigheten i att kunna lagra data i molnet”, säger Josef Haddad, VD på Brace It. ”ReVault låter användaren få kontroll över sin data och ger fullständig uppsikt över informationen utan att göra avkall på funktionaliteten med lagring i molnet. Vi har kombinerat de bästa egenskaperna med lagring i molnet och lokal fillagring för att erbjuda ett säkert och praktiskt sätt att synkronisera, säkerhetskopiera och komma åt filer. “fortsätter Josef förklara.

För att stödja kampanjen eller läsa mer om ReVault klicka här.