Greedbedding-news

På bildern Leif-Erik framför separatorn

ReTreck AB har i dagarna tecknat kontrakt på ytterligare en FAN-separator för Green Bedding till Jakob Olai på Marås Herrgård i Västerlösa utanför Linköping. Med separatorn sparar gården drygt 500 000 kronor om året på inköp av strömedel.
 

Marås var 2012 först i landet med att satsa på ströproduktion med separator, den nya separatorn kommer att placeras intill den nybyggda ungdjursladugården.

– Men det är inte bara ströet som är avgörande, säger Jakob Olai. Den allra största fördelen är att flytgödseln blir lättare att sprida. Eftersom nästan alla växtfibrer är borta från gödseln kan vi lägga gödseln på växande gröda, även direkt efter vallskörd. Dessutom minskar vi fosformängden i flytgödseln.

Den nya separatorn till Marås blir den sjunde installationen av Green Bedding till svenska mjölkgårdar. Under det senaste året har ReTreck  levererat separatorer till Ersmarksängarna i Västerbotten, Sörsalbo i Västmanland, Otterslätten i Västergötland samt Kättestad och Flytthem i Östergötland.

En skruvpress-separator avvattnar djurens gödsel och tar tillvara de osmälta växtfibrerna. Fibrerna används därefter som strömedel.

För mer information kontakta:
Leif-Erik Törnblom, CEO ReTreck AB
Mob: 0706-81 00 07
leif.erik@retreck.se