ProGuitar tilldelas Alfa-stiftelsens medel 2017 LEAD-bolaget Pro Guitar Sweden tilldelades 80 000 kronor från Sparbankstiftelsen Alfa för att kunna fokusera på innovativa applikationer som underlättar lärande av gitarr samt uppmuntra till mer gitarrspel.

– Det känns givetvis jätteroligt att få ta emot dessa pengar och att startup-bolag som ProGuitar uppmärksammas. Som entreprenör är det många gånger svårt och tidskrävande att lösa finansiering för att förverkliga innovationer.  Därför är just denna typ av medel guld värda och inte sällan en förutsättning för att kunna slutföra projekt, säger Johannes Larsson, grundare av Pro Guitar Sweden AB.

Bolaget ligger bakom flera applikationer sedan tidigare, bland annat den populära online-gitarrstämmaren på proguitar.com och Pro Guitar Tuner. Stämmaren inte bara för gitarrer utan för alla typer av stränginstrument, till exempel bas, fiol och ukulele. Den har omkring en miljon aktiva användare världen över, allt från professionella gitarrbyggare till musiker.

Pro Guitar är sedan sommaren början av sommaren ett medlemsbolag hos LEAD som sitter i Norrköping Science Park.

Om Sparbanksstiftelsen Alfa

Sparbanksstiftelsen Alfa jobbar för den regionala utvecklingen där det primära syftet är att främja bl. a. näringslivet, målinriktad forskning, utbildning och kultur genom kontanta bidrag. I Norrköping kan du som företagare ansöka om bidrag genom Norrköping Science Park som samarbetar med Sparbanksstiftelsen Alfa.