Två LEAD alumner har tilldelats priset DI-Gasellen när de besökte Linköping. De två alumnerna är BRP och Biototal, som är med på listan tillsammans med 19 andra företag i Östergötland.

”Utmärkelsen till superföretag känns både kul och hedrande då vi tolkar det som ett utmärkt betyg av vår verksamhet. Vi vill gärna fortsätta att få denna utmärkelse vilket vi hoppas uppnå genom fortsatt organisk tillväxt under lönsamhet”, säger Jesper Wetterbrandt som är VD på BRP Systems.

BRP systems jobbar med systemlösningar i huvudsakligen fitnessanläggningar, spaanläggningar, bad- och konferensanläggningar. De har blivit nominerade till DI-Gasell de fyra senaste åren.

“It’s a shitty business”, säger en glad Jan Nystedt, VD för Biototal, och syftar till att företaget jobbar med avfallshantering. Vi är glada och stolta över att ha tagit oss in på gasell-listan, utmärkelser som dessa gör att vi vill prestera mer och ta oss an nya utmaningar.

Biototal jobbar med att försöka få tillsynes förbrukade resurser att komma till användning i kretsloppet. De hoppas kunna göra hållbara och långsiktiga lösningar inom miljön.

DI-Gasell är ett pris som snabbt växande företag kan få. Företagen måste uppfylla en rad kriterier, bland annat en omsättning som överstiger 10 Mkr, ha minst tio anställda och att bolaget har som minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. Företagets senaste fyra årsredovisningar ligger till grund för Gasellpriset. I år var det 798 företag i Sverige som uppfyllt kraven, en minskning om man jämför med tidigare år. Dessa företag spelar en stor roll för svensk ekonomi.