Silicon Valley är en världsledande hubb för teknik och innovation, och nu har LEAD-bolaget Polar Light Technologies gjort entré. Ivan Martinovic, COO för Polar Light Technologies, har nu påbörjat sitt deltagande i Berkeley SkyDeck’s acceleratorprogram Innovation Partner Program (IPP).

Detta illustrerar hur vi som företagsinkubator kan göra en betydande skillnad och stödja våra medlemsbolag på deras väg mot internationell marknad. Allt tog sin början under LEADs kunskapsresa i september, när vi besökte Berkeley och därigenom skapades denna möjlighet.

Stefan Asplund, affärscoach på LEAD, uttrycker sin stolthet över Polar Light Technologies deltagande i programmet. ”Som ett startup-bolag inom halvledarbranschen befinner sig Polar Light Technologies nu på hemmaplan i Silicon Valley som en av de internationella startup-bolagen som deltar. Jag är verkligen stolt över att LEAD har kunnat stödja Polar Light Technologies med denna möjlighet”, säger Stefan.

Det var den 1 november som det tre månaders långa programmet startades. Ivan och Stefan korsade Atlanten tidigare under veckan, och nu har första dagen i programmet varit. ”Redan under programorienteringen har jag knutit kontakter med erfarna rådgivare inom vårt område”, berättar Ivan.

Vi blev verkligen inspirerade av det välkomnande uttalandet från Caroline Winnet, Executive Director of Berkeley Skydeck: ”Nu är du inte bara en del av Berkeley, du är Berkeley. Använd den inställningen för att få det mesta ut av programmet.” Det kommer vi definitivt att göra.

Ivan Martinovic

SkyDeck’s Innovation Partner Program ger startup-bolag möjlighet att påskynda sin tillväxt. Ivan kommer att befinna sig i Francisco i två månader och sedan återvända i februari när programmet avslutas. Under de inledande två veckorna har Ivan stöd från Stefan.

För Polar Light Technologies är detta en unik möjlighet att utforska den internationella microLED-marknaden och företagets teknologiska potential i en global kontext. Programmet kommer också att hjälpa Ivan att få djupare insikt i den amerikanska och globala investeringsmarknaden samt att bygga betydelsefulla relationer.

Som deltagare kommer Polar Light Technologies att dra nytta av tillgång till relevanta workshops, nätverksevenemang, möjligheter att samråda med branschexperter och en avslutande presentation inför över 100 deltagare, inklusive investerare, rådgivare och mentorer. När programmet avslutas kommer Polar Light Technologies vara betydligt bättre förberedda att lansera sin verksamhet i USA och internationellt samt ha en väletablerad nätverk att dra nytta av.

För oss på LEAD är detta en fantastisk milstolpe i vår strävan att stötta våra medlemsbolag och hjälpa dem att nå större framgång genom internationalisering. Vi ser fram emot att följa Polar Light Technologies framgångsresa i Silicon Valley.