Nyheter

Ecospark vinnare i Nordic Cleantech Open 2011

LEAD-bolaget Ecospark, med sin innovativa ljustekniklösning röstades den 13 april fram av publik och enig jury som det mest lovande cleantechföretaget vid Nordic Cleantech Open 2011 i Köpenhamn.
 

Nordic Cleantech Ecospark 2011 Mattias Karls from applied Nano Surfaces, Jasefine Åhl From Oricane, Hans Lindberg from Ecospark.

Juryn som beståend av 35 framstående och inflytelserika beslutsfattare från alla nordiska länder, motiverar den vinnande lösningen så här: 
"Vinnaren är en banbrytande innovation som riktar sig till en marknad med mycket hög tillväxt. Ecosparks marknadserbjudande innefattar försäljningsfördelar som kommer att vara avgörande för deras framtida marknad. Varde ljus ... ".

Ecosparks produkt är en ny typ av LED-chip baserat på en zinkoxid- och nanowire-teknologi. Tillverkningsmetoden använder en lågtemperatur/våtkemisk process som drastiskt kapar kostnader vid tillverkning. Jämfört med dagens LED-teknik, kommer Ecospark lysdioder vara mer energieffektiva, ha 8 - 10 gånger lägre produktionskostnad och samtidigt ge ett mycket bättre ljusspektrum.

"Det känns fantastiskt att vinna hela tävlingen, särskilt eftersom kvaliteten på de företag som vi tävlade mot är extremt hög. Dessutom har Nordic Cleantech Open gett oss nya viktiga investerar- och industrikontakter. Detta kommer med all säkerhet att ta oss ett steg närmare en internationell framgång ", säger Hans Lindgren, arbetande styrelseordförande på Ecospark.

Nästa steg för Ecospark är att utveckla en prototyp och testa den i samarbete med en potentiell kund. Det finns flera lovande kontakter i USA som har visat starkt intresse för Ecosparks LED-teknik.

Kontakt: Hans Lindberg, +46 705 - 95 83 35
hans.lindberg@ecospark.se

 

Läs mer i artikel från NyTeknik, klicka här