Nyheter

12 mars tävlar tre LEAD-bolag om en plats på 33-listan

Ny Teknik och Affärsvärlden utser varje år gemensamt 33-listan i syfte att hitta Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag som har potential att bli morgondagens börsjättar. Den 12 mars avslutar 33-listan sin turné i Mjärdevi Science Park, Linköping och då ställs tre LEAD-bolag; AMRA, Intuitive Aerial och Schemagi mot varandra i en pitchtävling där vinnaren direktkvalificerar sig till en prestigefylld finalplats på 33-listan. Den stora finalen avgörs på Münchenbryggeriet i Stockholm den 1 april.

Programmet i Linköping startar kl. 17.00 på creActive och du är varmt välkommen. Kvällen bjuder på mingel, spännande scenprogram, paneldebatt och tävlingspitcher från:

Kvällens huvudtalare är Lars Bengtsson som har yrkesmässig erfarenhet från såväl internationella storbolag som nystartade småbolag. Lars var tidigare vd på telekombolaget Kreatel, som under Lars ledning blev världsledande inom bredbands-TV (IPTV). Bolaget förvärvades av Motorola 2006, är fortfarande marknadsledande och har kvar viktiga delar av sin verksamhet i Linköping. Lars har skrivit en bok om sina erfarenheter på Kreatel och dessa kommer han även att dela med sig av på scenen. Idag är Lars verksam som affärscoach på LEAD och han har ett flertal styrelseuppdrag.

Du kommer också få lyssna till en spännande paneldiskussion om kapitalanskaffning i tidiga faser. Hur tänker investerarna? Vilken typ av bolag letar de efter? Vad ska du som entreprenör tänka på? Panelen består av Björn Persson, Investment manager, Almi Invest, Åsa Knutsson, chef för affärsområde Industrifinans på Industrifonden och Anders Pernes, entreprenör och affärsängel. 

Läs mer och anmäl dig här!

LEAD-bolag har historiskt sett haft hög närvaro på 33-listan. Vi håller tummarna för att 2014 blir ett lika bra år.

2013: Actiwave, Memoto, NComVA & Neo Technology
2012: Actiwave, Agricam, Graphensic & Neo Technology
2011: Actiwave, Neo Technology & Synthetic MR
2010: SP Devices & Synthetic MR
2009: SP Devices & VISIARC