Nyheter

10 miljoner investeras i bolaget AnaCatum

Conor Venture Partners och Almi invest investerar 10 miljoner kronor i företaget AnaCatum. AnaCatum har utvecklat och säljer en plattform som är ett helt nytt koncept för A/D-omvandling. AnaCatum är en sammanslagning av LEAD-alumnen AnSyn och bolaget CogniCatus och bildades 2009.
 
LEAD_EmilAnsyn_resize_NewsImage
Emil Hjalmarsson, Ansyn och Stefan Asplund, LEAD

- Vi är mycket glada att få in investerare som vill stötta oss både med finansiering och fortsatt byggande av bolaget, säger Emil Hjalmarsson på LEAD-alumnen AnSyn. Investeringen hjälper oss att öka takten både vad gäller teknik och marknad. Att AnaCatum redan idag levererar sina IP lösningar till ett flertal kunder, varav flera tillhör världens störtsa halvledarbolag, är ett bra kvitto på att vår teknologi och metodik fungerar i praktiken och ger oss ett bra utgångsläge inför framtiden.

AnSyn har utvecklat en programvara för konstruktion av integrerad analog elektronik. Genom att kombinera simuleringsmetoder och optimeringsalgoritmer kortas konstruktionen, samtidigt som produktionsutfall och prestanda förbättras. Bolaget blev LEAD-alumn 2009.

Läs mer om investeringen i pressmeddelandet från Almi invest, klicka här