XM Realitys industriella glasögonLEAD-bolaget XMReality genomför en nyemission på 60 miljoner för att utveckla sin produkt samt göra en större satsning på försäljning och marknadsföring. XMReality har redan säkrat 40 miljoner genom flera stora investerare.

Investerare som redan satsat på XMReality är ankarinvesterarna från AMF Småbolagsfond, C Worldwide Asset Management, Handelsbanken samt Microcap. Även bolaget Industrial Development Partners har valt att investera i XMReality. Industrial Development Partners är en industriprofil grundad av Industrivärlden samt tidigare ordförande för Sandviks, Anders Norén, och tidigare ordförande SCA Sverker Martin-Löf.

”Vi är väldigt glada för det stora intresset kring bolaget. Det är ett styrkebesked att de här ankarinvesterarna åtar sig att delta i emissionen. Dessa investerare är långsiktiga och aktiva i de investeringar de åtar sig.” säger vd Johan Castevall till Di Digitalt.

XMReality är ett Linköpingsbolag grundat 2007 som har utvecklat en lösning vilken möjliggör för en person att vara närvarande utan att faktiskt vara på plats. XMReality’s lösning är Remote Guidance i kombination med förstärkt verklighet (Augmented Reality). Remote Guidance kan innebära allt från realtidskommunikation via ljud eller text till smarta glasögon och förstärkt verklighet. Fenomenet gör det möjligt för en person att få vägledning av en expert som inte har möjlighet att vara fysiskt närvarande för att hjälpa till. Produkten ämnar hjälpa företag att spara pengar genom att transporter minskas då fysiska möten inte längre är ett krav. I och med den nya satsningen och marknadens positiva inställning till förstärkt verklighet ser framtiden ljus ut för XMReality.