Hälsoföretaget Linkura arbetar med att förebygga sjukskrivningar på arbetsplatser och har nyligen tagit in 3,5 miljoner kronor från olika investerare. En av dem är det före detta NHL-proffset Mattias Weinhandl som gör sin första investering i Linkura.

– Jag träffar ju lite bolag här i östgötaregionen och i Stockholm. Om rätt människor med rätt idé dyker upp så finns det såklart alltid ett intresse, säger Mattias Weinhandl i en intervju i Breakit.

Mattias Weinhandl kom i kontakt med Linkura genom LEAD och investerarnätverket East Sweden Tillväxtkapital (EST).

– Jag tycker att Linkura har en väldigt spännande affärsidé och väldigt intressanta människor, säger Mattias Weinhandl.

Att förebygga sjukskrivningar och se till att medarbetarna på företag och i organisationer mår bra är väldigt viktigt. Genom ett livsstilsprogram som man anpassar till arbetarnas behov kan man mäta medarbetarnas hälsa.

– Medarbetarna är den viktigaste resurs som företaget har och att man presterar bättre när man mår bra är en självklarhet. Trots detta växer den psykiska ohälsan och stressproblemen i samhället. Linkuras livsstilsprogram har en unik och mätbar process som hjälper medarbetarna på företaget att ha koll på sin hälsa, vi har gjort hälsan mätbar, säger VD Johan Gunnarsson.

Linkura startades för två år sedan i Linköping och har tagit fram ett unikt livsstilsprogram som är anpassat efter medarbetarnas behov med en kombination av teknik och coaching. Läs EST pressmedelande om investeringen i Linkura.