Louise Berg heter jag och driver bland annat bolaget Next period. Next period har som vision att revolutionera området mensskydd och därmed lösa de problem som månatliga menstruationer för med sig runtom i världen.

Louise valde att gå LEAD BootUp under hösten 2018 för att det verkade vara ett bra sätt att testa sin idé, få lite av en reality check på var man egentligen befinner sig med sin idé och sitt bolag, hur långt man kommit och kanske framför allt, vad bör jag prioritera framåt.

Jag hade nog en tanke om att det kunde bli spretigt med en så stor grupp där alla hade sin egen idé som självklart alla brinner allra mest för. Jag trodde att jag skulle bli rastlös av att höra om andras tankar och visioner, men jag kunde inte haft mer fel. Det kanske bästa med BootUp var just mixen av människor och deras idéer.

Coacherna som var delaktiga var helt fantastiska, vi blev som ett härligt gäng tillsammans. De saker jag själv tycker är svårt och jobbigt blir gärna förstorade i mitt huvud och när man får prata med andra och höra om deras utmaningar sätts allt i ett annat perspektiv och helt plötsligt känns många saker mer greppbara.

En av de stora lärdomarna jag tar med mig är vikten av fokus, att skala av, förenkla och satsa på de idéer jag verkligen brinner för. Nu har jag dessutom valt att ta in en person till i bolaget! Min medarbetare och jag kompletterar varandras kompetenser på ett sätt som jag tror kommer vara framgångsfullt för oss. Det är nu vi två tillsammans med experter som ska ta fram den färdiga produkten. Stay tuned för att följa vår resa framåt!