Med över hundra ansökningar var det N-ink som tillslut tog hem priset under gårdagens prisutdelning i Stockholm. Priset är 1 miljon euro i form av en konvertibel och ett års mentorskap från Voima Venture.

I slutet av 2023 var ansökan öppen för forskningsbaserade startups. Voima Ventures mål med Velocity är att stötta startups från Norden och Baltikum och att påskynda vetenskapsbaserade innovationer.

Av de hundra ansökningarna valdes åtta finalister ut för att pitcha på gårdagens event i Stockholm inför en jury bestående av investerare och branschexperter. Juryn bestod av Marta Sjögren, medgrundare och VD på Paebbl, Nils Bottler, Principal på Angelini Ventures, Tero Ojanperä, medgrundare och ordförande för Silo.AI, samt Sabrina Maniscalco, medgrundare och VD på Algorithmiqm. Bland de åtta finalisterna fanns även LEAD-alumnen MIMSI Materials.

N-ink erbjuder högpresterande, skalbara ledande polymerer som förbättrar batteri- och solcellers prestanda, en teknik som banar väg för framtidens elektrifiering.

Vi är oerhört glada över att vinna denna tävling, men den mest betydelsefulla tävlingen av alla är mot klimatförändringen. N-ink formar inte bara framtidens tryckelektronik; vi skriver om reglerna för hållbarhet och innovation.


Johannes Bintinger, medgrundare och VD för N-ink