Prins Daniels Entreprenördag 2018Den 22 mars gick Prins Daniels Entreprenördag av stapeln i Stockholm. En fullspäckad dag som samlade unga entreprenörer från hela landet. Två av de som blivit inbjudna var Therése Thard, VD och grundare av LEAD-bolaget MyGizmo och Abhishek Jacob, VD och grundare av LEAD-bolaget Worldish. Vi bad dem summera deras intryck och berätta om deras upplevelse av dagen. 

Prins Daniel Fellowship är ett projekt som uppmuntrar och inspirerar unga människor att bli entreprenörer och skapar även en plattform där de kan mötas och utbyta erfarenheter. Förutom att inspirera var syftet med entreprenördagen att diskutera entreprenörskapets utmaningar och nyckelfrågor samt skapa en möjlighet för deltagarna att utvidga sitt nätverk och skapa värdefulla kontakter – en möjlighet Therése verkligen tog vara på. Redan innan hon kom fram till lokalen där eventet skulle hållas fick hon syn på entreprenören Lena Apler, grundare av Collector Bank. De började prata och äntrade sedan eventet tillsammans. ”Redan då förstod jag att det skulle bli en fantastisk dag” säger Therése.

Under dagen träffade hon flera av Sveriges mest framstående entreprenörer.  ”Alla var otroligt glada, motiverade och ödmjuka och det var jättekul att det var en så bra blandning av både entreprenörhöjdare och up-comming talanger inom området” säger Therése. Hon tog även chansen att berätta för så många som möjligt om företaget MyGizmo som erbjuder en effektiv digital lösning som underlättar vardagen för företag inom hantverkarbranschen. Med deras molnbaserade projekthanteringsverktyg slipper företagen den tidskrävande uppgiften att sammanställa och sortera tidrapporter och material för hand – en lösning det finns stort behov av i branschen. Abhishek fick också möjlighet att sprida ordet om Worldish som med hjälp av deras mjukvara, Helen, ska övervinna språkbarriärer – till en början inom den svenska sjukvården.

Therése Thard med Lena apler samt Prins Daniel

Skräddarsydd coachning

Inför entreprenörsdagen fick deltagarna välja en av fem kategorier de ville coachas i. För både Therése och Abhishek landade valet på försäljning. ”Vi hade tidigare fått förbereda tre frågor vi ville lyfta fram under coachningen. Det var jättegivande att få diskutera dessa men även lyssna på resterande deltagares frågor då vi alla har erfarenheter och kompetens inom området.” säger Therése. Abhishek var mycket positivt överraskade över den höga kvaliteten på feedbacken som coachningen gav. ”Jag hade inte förväntat mig att feedbacken man fick skulle vara så direkt och individuellt anpassad. Det var till stor hjälp!”. Även Abhishek menade att det var mycket givande att få ta del de andra deltagarnas situationer då många av företagen var i olika stadier. ”Man blev förberedd på vilka problem vi själv kan komma att möta i framtiden”.

Middagsdags! Till bordet hade Therése både SEB:s vice VD Mats Torstendahl och Sebastian Knutsson, medgrundaren av spelföretaget King, vilket resulterade i många intressanta samtal. Överlag upplevde både Therése och Abhishek dagen som mycket inspirerande och välplanerad och de tar med sig mång intryck och tips från eventet. ”Att tro på det man gör och fortsätta kämpa – även den där regniga tisdagen när allt känns motigt, är något jag kommer ta med mig” säger Therése. Abhishek inspirerades av den motivation som han upplevde att alla entreprenörer och talare under dagen hade – ”De har jobbat väldigt hårt och det gör de fortfarande – man kan alltid pusha sig själv lite hårdare”.