Maria BolinMaria Bolin har utsetts som ny vd för LEAD och tillträder befattningen den 1 september. LEADs nuvarande vd Håkan Klarin har valt att lämna sin post från och med den 10 april.

Det känns väldigt bra att kunna rekrytera Maria Bolin till tjänsten då hon brinner för management och internationell försäljning samt har erfarenhet av dynamiska och innovativa högteknologisk miljöer. Med hennes redan goda insikt i verksamheten kommer hon snabbt komma in i rollen som vd för LEAD och inleda sitt arbete med att utveckla verksamheten, säger Johan Lilliecreutz, styrelseordförande på LEAD och koncernchef för Linköpings universitet Holding AB.

 

Maria Bolin är sedan en tid tillbaka ledamot i LEADs styrelse och är idag anställd som Business and Innovation Manager på Science Park Mjärdevi. Hon har en bred kompetens och erfarenheter inom internationella affärer, företagsutveckling och innovation, bland annat från Sectra. Under både sin egen forskarutbildning och tidigare anställningar har hon samarbetat med externa aktörer för att skapa förutsättningar för innovativa lösningar och startups både på nationella och internationella marknader. Som styrelseledamot har Maria insyn och en djup förståelse för LEADs verksamhet och är väl insatt i det strategiska visionsarbetet som har påbörjats under våren.

Jag är imponerad över hur ledningen och medarbetarna på LEAD skapat en så stark position på marknaden. Nu står vi inför en spännande resa att vidareutveckla inkubatorn för att möta nya utmaningar och möjligheter för innovativa tillväxtföretag. Det är med en stor portion ödmjukhet och massor av energi jag ser fram emot att leda verksamheten vidare mot nya nivåer, säger Maria Bolin.

 

Fram till dess att Maria Bolin tillträder VD-posten kommer Olle Nordström agera som tillförordnad vd. Håkan Klarin kommer att tillträda en tjänst som IT-direktör på Kriminalvården i Norrköping.

Vi tycker att det är tråkigt att Håkan har beslutat att lämna LEAD. Vi kan inte annat än att önska Håkan all lycka till i framtiden och tacka för den korta tid vi fick möjlighet att arbeta tillsammans. Nu ser vi fram emot att arbeta vidare med den framtida utvecklingen av LEAD tillsammans med Maria, säger Johan Lilliecreutz.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Lilliecreutz
Styrelseordförande på LEAD och koncernchef för Linköpings universitet Holding AB
+46 708 91 93 00
johan.lilliecreutz@liu.se

 

Save