Den 10 maj hölls den östra regionfinalen i affärsplanstävlingen Venture Cup. Linkura kammade hem en tredjeplats och en prissumma på 50 000 kr. Nu väntar den stundande Sverigefinalen.
 

 Marcus Hultberg, VD LinkuraPå Chinateatern i Stockholm hölls under tisdagskvällen 10 maj prisutdelningen för Venture Cups regionfinal. Linkura tilldelades en tredje plats och en prissumma på 50 000 kr. Linkura prisades för sina unika lösningar speciellt utvecklade för personer med kostrelaterade sjukdomar. Diabetiker och hjärt/kärlssjuka kan nu se fram emot Linkuras webb- och mobilbaserade tjänster som gör det enklare att hålla koll på vad maten de äter innehåller och hur kosten påverkar olika fysiologiska värden.

Juryns motivering lyder: ”Ett mycket intressant koncept som ligger helt rätt i tiden. Med ett redan påvisat kundbehov, ett trovärdigt team och visuellt proffsigt uttryck har denna affärsidé stor potential.”

Venture Cup är en ideell organisation som årligen prisar nya idéer genomvärldens största affärsplanstävling. Under tävlingsåret har Venture Cup Öst fått in 294 unika affärsidéer. Tio var nominerade till att vinna pris för bästa affärsplan. Tredjeplatsen gör nu att Linkura går vidare till Sverigefinalen 9 juni och tävlar då om en total prissumma på 600 000 kr.

Presskontakt
För ytterligare information, kontakta gärna VD Marcus Hultberg på
08-400 260 70 eller marcus@linkura.se.