PÅ LEAD har vi en tanke att från vår sid bygga ett community kring Startups – runt frågor som kopplar an till startupvärlden. Genom det vill vi kunna bidra till positiva effekter för tillväxten i regionen. Därför arrangerar vi årligen ett entreprenörsmingel där vi bjuder in entreprenörer, investerare och människor med kompetenser som kan vara till nytta, när nya tillväxtbolag ska byggas i regionen. Ett event där vi sätter fokus på en fråga som vi ser som aktuell just nu. Förra året fokuserade vi på hur vi och andra aktörer kan verka för gemensamma affärer mellan startups och etablerade företag, i år lägger vi fokus på finansieringsfrågor.

LEAD_Inbjudan20160927-01Årets fokus: Hur ser förutsättningarna ut i Sverige att attrahera kapital just nu?

Vi har den senaste tiden hört talas om att det skaka en del i Sveriges techbolag – om riskkapitalister som drar öronen åt sig och om de sjunkande värderingarna som gått genom techbranchen. Därför har vi bjudit in en panel att diskutera innebörden av detta, under vårt årliga mingelevent. Vad är analysen och vad kan vi som rör oss inom startup få för medskick. Är vi inne i ett skifte inom techbranchen? Is winter coming inom techstartups eller är det bara i Game of Thrones? Vad kommer hända härnäst? Det är temat för årets LEAD-mingel med paneldiskussion.

Vi gästas bland annat av Marie Wall, startupansvarig på Näringslivsdepartementet och Elisabeth Thand Ringqvist ordförande för Svenska Riskkapitalföreningen, Stefan Lundell innehållschef på Breakit och Per Nordling, entreprenör och investerare som idag lever i New York, samt Finn Person partner på Spintop Ventures. Panelsamtalet kommer i år att moderaras av Lena Lyckenvik.

Bakgrunden till temat för årets paneldiskussion

Under början av året har det funnits tendenser i ekonomin krings startups att det skakar i en del techbolag, samma som fanns strax innan finanskrisen hösten 2008. Ett av Silicon Valleys mest respekterade venture capital företag, Sequoia Capital, ställde om sin presentation för sina portföljbolag och levererade dystra framtidsutsikter om världsekonomin 2008. Presentationen kom senare att bli mycket omtalad och kallas Deck of Doom med budskap om ”RIP: Good Times” och Get Real or Go Home. Fokus låg på vad som gått fel i ekonomin, varför återhämtningen kom att ta ett tag, och vad startups kunde göra för att överleva. Analysen som presenterades kom senare att bli väldigt lik utfallet.

När: 27:e september, start klockan 17
Var: CreActive Mjärdevi, Teknikringen 7 Linköping
Hur: Vi bjuder på lättare tilltugg, mingel och paneldiskussion

Vi vill att du kommer, om du har ett hjärta som brinner för startups, driver en egen startup eller funderar på att göra det.  Vi vet från förra året att eventet gav en hel del nya kontakter och hoppas att det kommer göra det även i år. Anmäl dig till LEADs entreprenörsmingel här >>

Save

Save

Save

Save