Louise LennerstenMånga har pratat om henne som en multibegåvad supertalang, sedan hon stack ut hakan med en arbetsansökan på LinkedIn i början av augusti. Vi på LEAD är mycket glada över att vi nu kan meddela att vi förstärker vårt team med Louise Lennersten. Hon kommer främst att arbeta med LEADs inflöde av affärsidéer och att attrahera talanger som kan matchas till befintliga LEAD-bolag och projekt. Louise finns på plats från den 22 september och är ett välkommet tillskott till vårt team.

”Att rekrytera Louise öppnar upp för nya möjligheter för oss på LEAD och innebär att vi kan ge bättre stöd för bolagen vi arbetar med. Vi vet hur viktigt det är för bolag att kunna attrahera nya talanger och att bygga starka team, särskilt vid uppstarten av en bolagsresa men också när man står inför en snabb tillväxt”, säger Olle Nordström tf vd på LEAD.

Drivande entreprenörer i teamet är avgörande för en startups framgång.

Genom rekryteringen av Louise stärker vi möjligheterna att identifiera entreprenörer och matcha dem med startups. Det är en satsning som inte bara kommer att utveckla LEAD-bolagen snabbare, utan också utveckla det regionala innovationssystemet och öka attraktionskraften och förmågan att leverera tillväxt i regionen, säger Johan Lilliecreutz, styrelseordförande på LEAD och vd för LiU Holding tillika LEADs ägare.

Louise är beteendevetare i grunden, med mångårig erfarenhet av brett HR-arbete, management och ledning, från stora bolag och från startups, inom industri- och tjänstemannasektorn och inom internationella och nationella organisationer. Hon beskriver det själv som att hon vet vikten av traditionellt HR-arbete, med administration och struktur, processer och rutiner, samtidigt som hon brinner för och vet hur viktigt det är med ett modernt HR-arbete. Den digitala världen öppnar upp för nya utmaningar där gränserna förflyttas bortom det som idag är självklart.

”Jag brinner för att både den anställde och företaget gemensamt ska växa och få energi av varandra, för att tillsammans skapa något som är unikt. Ny teknik, högt tempo och ännu en ny generation på arbetsmarknaden ställer stora krav på företag och arbetsgivare generellt. Mitt intresse ligger då i att visa hur de kraven kan mötas för att skapa en lojalitet och en drivkraft som förenar idé med genomförande i all sin kraft.” säger Louise.

Save

Save